Hartige muffins met courgette
Hartige muffins met courgette

Hartige muffins met courgette

45 min.
Lunch
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 145 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de courgette fijn en laat goed uitlekken (knijp overtollig vocht eventueel lichtjes uit).

  3. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Zeef de bloem samen met het zout en het bakpoeder in een grote kom.

  7. Roer er de boter onder en voeg één voor één de eieren toe.

  8. Meng er de verse geitenkaas, de geraspte courgette en de reepjes gedroogde tomaat onder. Breng op smaak met de Italiaanse kruidenmix.

  9. Verdeel het beslag over papieren muffinvormpjes (vul ze voor 2/3) en plaats op een bakplaat. Bestrooi met de pijnboompitten en zet ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Neem de muffins mee in de lunchbox, samen met een groen gemengd slaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de courgette fijn en laat goed uitlekken (knijp overtollig vocht eventueel lichtjes uit).

  3. Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Zeef de bloem samen met het zout en het bakpoeder in een grote kom.

  7. Roer er de boter onder en voeg één voor één de eieren toe.

  8. Meng er de verse geitenkaas, de geraspte courgette en de reepjes gedroogde tomaat onder. Breng op smaak met de Italiaanse kruidenmix.

  9. Verdeel het beslag over papieren muffinvormpjes (vul ze voor 2/3) en plaats op een bakplaat. Bestrooi met de pijnboompitten en zet ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Neem de muffins mee in de lunchbox, samen met een groen gemengd slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 145 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 12.2 g
Eiwit 4.2 g

Bekijk het recept digitaal