- Bewaar

- Bewaar
Hartige muffins met courgette
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de courgette fijn en laat goed uitlekken (knijp overtollig vocht eventueel lichtjes uit).
-
Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Zeef de bloem samen met het zout en het bakpoeder in een grote kom.
-
Roer er de boter onder en voeg één voor één de eieren toe.
-
Meng er de verse geitenkaas, de geraspte courgette en de reepjes gedroogde tomaat onder. Breng op smaak met de Italiaanse kruidenmix.
-
Verdeel het beslag over papieren muffinvormpjes (vul ze voor 2/3) en plaats op een bakplaat. Bestrooi met de pijnboompitten en zet ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Neem de muffins mee in de lunchbox, samen met een groen gemengd slaatje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de courgette fijn en laat goed uitlekken (knijp overtollig vocht eventueel lichtjes uit).
-
Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de gedroogde tomaten in fijne reepjes.
-
Bereiding:
-
Zeef de bloem samen met het zout en het bakpoeder in een grote kom.
-
Roer er de boter onder en voeg één voor één de eieren toe.
-
Meng er de verse geitenkaas, de geraspte courgette en de reepjes gedroogde tomaat onder. Breng op smaak met de Italiaanse kruidenmix.
-
Verdeel het beslag over papieren muffinvormpjes (vul ze voor 2/3) en plaats op een bakplaat. Bestrooi met de pijnboompitten en zet ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Neem de muffins mee in de lunchbox, samen met een groen gemengd slaatje.