Hartige muffins met wortel en olijf
Hartige muffins met wortel en olijf

Hartige muffins met wortel en olijf

45 min.
Lunch
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de wortel fijn.

  3. Snij de olijven in fijne ringetjes.

  4. Hak de rozemarijn fijner met een groot mes.

  5. Bereiding:
  6. Zeef de bloem samen met het zout en het bakpoeder in een grote kom.

  7. Roer er de boter onder en voeg één voor één de eieren toe.

  8. Meng er de kruidenkaas, de geraspte wortel en de mosterd onder. Kruid met de rozemarijn.

  9. Verdeel het beslag over papieren muffinvormpjes (vul ze voor 2/3) en plaats op een bakplaat. Bestrooi met de olijfringetjes en zet ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Neem de muffins mee in de lunchbox, samen met een groen gemengd slaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de wortel fijn.

  3. Snij de olijven in fijne ringetjes.

  4. Hak de rozemarijn fijner met een groot mes.

  5. Bereiding:
  6. Zeef de bloem samen met het zout en het bakpoeder in een grote kom.

  7. Roer er de boter onder en voeg één voor één de eieren toe.

  8. Meng er de kruidenkaas, de geraspte wortel en de mosterd onder. Kruid met de rozemarijn.

  9. Verdeel het beslag over papieren muffinvormpjes (vul ze voor 2/3) en plaats op een bakplaat. Bestrooi met de olijfringetjes en zet ± 25 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Neem de muffins mee in de lunchbox, samen met een groen gemengd slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal