- Bewaar

- Bewaar
Hartige spinazietaart met ham en Oud Brugge
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Sterk blond bier Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de uien in ringen. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uiringen beetgaar op een zacht vuur. Schep uit de kookpot.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de spinazie tot ze geslonken is. Laat uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
-
Verwijder de korstjes van de kaas en snij elk sneetje in 3 plakken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Hak de uitgelekte spinazie grof en kruid goed met de cayennepeper, peper en zout.
-
Leg elk vel bladerdeeg samen met het bakpapier op een bakplaat. Vouw de randen een beetje naar omhoog en prik enkele keren in het deeg met een vork.
-
Verdeel de helft van de passata over de vellen bladerdeeg en leg er de uiringen en de grofgehakte spinazie op. Besmeer met de rest van de passata en verdeel er de plakken kaas over. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Scheur intussen de sneetjes ham in stukken.
-
Neem de taarten uit de oven en verdeel er de stukjes ham over. Zet nog 5 min. in de oven.
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Sterk blond bier Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de uien in ringen. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de uiringen beetgaar op een zacht vuur. Schep uit de kookpot.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de spinazie tot ze geslonken is. Laat uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
-
Verwijder de korstjes van de kaas en snij elk sneetje in 3 plakken.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Hak de uitgelekte spinazie grof en kruid goed met de cayennepeper, peper en zout.
-
Leg elk vel bladerdeeg samen met het bakpapier op een bakplaat. Vouw de randen een beetje naar omhoog en prik enkele keren in het deeg met een vork.
-
Verdeel de helft van de passata over de vellen bladerdeeg en leg er de uiringen en de grofgehakte spinazie op. Besmeer met de rest van de passata en verdeel er de plakken kaas over. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Scheur intussen de sneetjes ham in stukken.
-
Neem de taarten uit de oven en verdeel er de stukjes ham over. Zet nog 5 min. in de oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Sterk blond bier Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou