Hartige tiramisu van kaaskoekjes en schelvis met pesto
Hartige tiramisu van kaaskoekjes en schelvis met pesto

Hartige tiramisu van kaaskoekjes en schelvis met pesto

35 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 190 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 7.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de platte peterselie fijn.

  4. Snij de kerstomaten in 4.

  5. Hak de kaaskoekjes grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  6. Bereiding:
  7. Breng de visbouillon aan de kook. Neem van het vuur en voeg de diepgevroren schelvis toe. Laat 10 à 12 min. afgedekt garen in de hete bouillon.

  8. Haal de vis uit de bouillon en laat afkoelen.

  9. Scheid intussen het eiwit van het eigeel. Meng de eidooier onder de mascarpone samen met het groentesap, zwarte peper en zout.

  10. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig onder de mascarpone.

  11. Verdeel de afgekoelde vis in stukjes met een vork en meng met de pesto. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verdeel de helft van de kaaskoekjes over de bodem van 12 hoge glaasjes. Lepel er de helft van de vis, de helft van de kerstomaten en de helft van de mascarpone over.

  13. Herhaal dit en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Kruid met zwarte peper.

  14. 8 Zet minstens 1 u. afgedekt in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de platte peterselie fijn.

  4. Snij de kerstomaten in 4.

  5. Hak de kaaskoekjes grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  6. Bereiding:
  7. Breng de visbouillon aan de kook. Neem van het vuur en voeg de diepgevroren schelvis toe. Laat 10 à 12 min. afgedekt garen in de hete bouillon.

  8. Haal de vis uit de bouillon en laat afkoelen.

  9. Scheid intussen het eiwit van het eigeel. Meng de eidooier onder de mascarpone samen met het groentesap, zwarte peper en zout.

  10. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig onder de mascarpone.

  11. Verdeel de afgekoelde vis in stukjes met een vork en meng met de pesto. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verdeel de helft van de kaaskoekjes over de bodem van 12 hoge glaasjes. Lepel er de helft van de vis, de helft van de kerstomaten en de helft van de mascarpone over.

  13. Herhaal dit en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Kruid met zwarte peper.

  14. 8 Zet minstens 1 u. afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 190 kcal
Vet 15.6 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 7.4 g

Bekijk het recept digitaal