Havermoutkoekjes met witte chocolade en veenbessen
Havermoutkoekjes met witte chocolade en veenbessen

Havermoutkoekjes met witte chocolade en veenbessen

25 min.
Tussendoortje
30 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 75 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Laat de boter langzaam smelten op een zacht vuurtje. Neem van het vuur en laat een beetje afkoelen.

  4. Hak intussen de witte chocolade in stukjes.

  5. Voeg de suiker, de veenbessen, de havermout, de bloem, de ahornsiroop, het bakpoeder en de stukjes chocolade toe aan de boter. Meng goed.

  6. Kluts het ei en meng onder het deeg.

  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak hoopjes deeg (Ø 4 cm): neem telkens 1 eetl. deeg en schep het er met een andere lepel af op de bakplaat.

  8. Bak de koekjes 8 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en leg de koekjes met een spatel op een taartrooster. Laat volledig afkoelen.

Tip

- Koekjes bewaart u het best in een goed afgesloten doos of koekjestrommel, zodra ze volledig zijn afgekoeld. Zo blijven zachte koekjes lekker zacht en harde koekjes krokant. - Dit koekjesrecept is helemaal niet moeilijk, u kan het dus zeker samen met de kinderen uitproberen. Ze kunnen het deeg zelf mengen en met de handen koekjes vormen. Bevochtig hun handen lichtjes, dan blijft het deeg niet plakken. - Geen fan van witte chocolade? Dan kan u melkchocolade of pure chocolade gebruiken. De veenbessen kan u eventueel vervangen door blonde of donkere rozijnen. En als u geen ahornsiroop in huis hebt, gebruikt u dezelfde hoeveelheid vloeibare honing.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Laat de boter langzaam smelten op een zacht vuurtje. Neem van het vuur en laat een beetje afkoelen.

  4. Hak intussen de witte chocolade in stukjes.

  5. Voeg de suiker, de veenbessen, de havermout, de bloem, de ahornsiroop, het bakpoeder en de stukjes chocolade toe aan de boter. Meng goed.

  6. Kluts het ei en meng onder het deeg.

  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak hoopjes deeg (Ø 4 cm): neem telkens 1 eetl. deeg en schep het er met een andere lepel af op de bakplaat.

  8. Bak de koekjes 8 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en leg de koekjes met een spatel op een taartrooster. Laat volledig afkoelen.

Tip

- Koekjes bewaart u het best in een goed afgesloten doos of koekjestrommel, zodra ze volledig zijn afgekoeld. Zo blijven zachte koekjes lekker zacht en harde koekjes krokant. - Dit koekjesrecept is helemaal niet moeilijk, u kan het dus zeker samen met de kinderen uitproberen. Ze kunnen het deeg zelf mengen en met de handen koekjes vormen. Bevochtig hun handen lichtjes, dan blijft het deeg niet plakken. - Geen fan van witte chocolade? Dan kan u melkchocolade of pure chocolade gebruiken. De veenbessen kan u eventueel vervangen door blonde of donkere rozijnen. En als u geen ahornsiroop in huis hebt, gebruikt u dezelfde hoeveelheid vloeibare honing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 75 kcal
Vet 3.3 g
Koolhydraat 10.4 g
Eiwit 1.1 g

Bekijk het recept digitaal