Hawaïburgers met gebakken patatjes
Hawaïburgers met gebakken patatjes

Hawaïburgers met gebakken patatjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 701 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 85 g
Suiker 20.1 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 32.8 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Dep droog en snij in stukken. Verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Meng intussen de yoghurt en de ketchup tot een saus.

  5. Laat de ananas uitlekken. Scheur de slablaadjes in reepjes.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenburgers ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  7. Zet de hamburgerbroodjes 2 min. in de hete oven bij de aardappelen.

  8. Leg de kippenburgers tussen de broodjes en verdeel er een schijfje ananas, de wortelspaghetti en de sla over. Werk af met de saus en serveer met de aardappelen.

Tip

Leuk taakje voor de kinderen: de hamburgers opbouwen! Ook het sausje kunnen ze zelf maken. Gebruik de resterende hamburgerbroodjes voor het ontbijt. Beleg ze bijvoorbeeld met een plakje kaas of met chocopasta of confituur.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Dep droog en snij in stukken. Verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Meng intussen de yoghurt en de ketchup tot een saus.

  5. Laat de ananas uitlekken. Scheur de slablaadjes in reepjes.

  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenburgers ± 5 min. aan elke kant op een matig vuur.

  7. Zet de hamburgerbroodjes 2 min. in de hete oven bij de aardappelen.

  8. Leg de kippenburgers tussen de broodjes en verdeel er een schijfje ananas, de wortelspaghetti en de sla over. Werk af met de saus en serveer met de aardappelen.

Tip

Leuk taakje voor de kinderen: de hamburgers opbouwen! Ook het sausje kunnen ze zelf maken. Gebruik de resterende hamburgerbroodjes voor het ontbijt. Beleg ze bijvoorbeeld met een plakje kaas of met chocopasta of confituur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 701 kcal
Vet 23.6 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 85 g
Suiker 20.1 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 32.8 g
Zout 3 g

Bekijk het recept digitaal