Hazenrugfilet met venkel en appel in mosterdsaus

Hazenrugfilet met venkel en appel in mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 337 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 18.3 g
Eiwit 31.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest eerst in fijne reepjes en daarna in kleine blokjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Schil de appelen en snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de venkelblokjes 5 min. Haal uit de pan en voeg de appelblokjes en de suiker toe. Roerbak 2 à 3 min. Meng er de venkel en de rozijnen onder.

  8. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur.

  9. Haal de hazenrugfilets uit de braadpan en hou warm. Voeg de sjalot en de wijnazijn toe. Laat even stoven op een zacht vuur. Kruid met de tijm en overgiet met de wildfond. Laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en verdeel over de venkelblokjes met appel. Lepel er de mosterdsaus over en serveer met rösti's. ? Voeg een scheutje room toe in stap 3 voor een smeuïgere saus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien.

  3. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest eerst in fijne reepjes en daarna in kleine blokjes van 1/2 cm.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Schil de appelen en snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de venkelblokjes 5 min. Haal uit de pan en voeg de appelblokjes en de suiker toe. Roerbak 2 à 3 min. Meng er de venkel en de rozijnen onder.

  8. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur.

  9. Haal de hazenrugfilets uit de braadpan en hou warm. Voeg de sjalot en de wijnazijn toe. Laat even stoven op een zacht vuur. Kruid met de tijm en overgiet met de wildfond. Laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en verdeel over de venkelblokjes met appel. Lepel er de mosterdsaus over en serveer met rösti's. ? Voeg een scheutje room toe in stap 3 voor een smeuïgere saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 337 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 18.3 g
Eiwit 31.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Bruin Abdijbier Wijn Château La Fontaine A.O.P. Fronsac

Bekijk het recept digitaal