- Bewaar
- Bewaar
Hazenrugfilet met venkel en appel in mosterdsaus
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin Abdijbier Wijn Château La Fontaine A.O.P. Fronsac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest eerst in fijne reepjes en daarna in kleine blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schil de appelen en snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de venkelblokjes 5 min. Haal uit de pan en voeg de appelblokjes en de suiker toe. Roerbak 2 à 3 min. Meng er de venkel en de rozijnen onder.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Haal de hazenrugfilets uit de braadpan en hou warm. Voeg de sjalot en de wijnazijn toe. Laat even stoven op een zacht vuur. Kruid met de tijm en overgiet met de wildfond. Laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en verdeel over de venkelblokjes met appel. Lepel er de mosterdsaus over en serveer met rösti's. ? Voeg een scheutje room toe in stap 3 voor een smeuïgere saus.
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin Abdijbier Wijn Château La Fontaine A.O.P. Fronsac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien.
-
Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest eerst in fijne reepjes en daarna in kleine blokjes van 1/2 cm.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schil de appelen en snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de venkelblokjes 5 min. Haal uit de pan en voeg de appelblokjes en de suiker toe. Roerbak 2 à 3 min. Meng er de venkel en de rozijnen onder.
-
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Laat ± 10 min. verder garen op een zacht vuur.
-
Haal de hazenrugfilets uit de braadpan en hou warm. Voeg de sjalot en de wijnazijn toe. Laat even stoven op een zacht vuur. Kruid met de tijm en overgiet met de wildfond. Laat 2 à 3 min. inkoken op een hoog vuur. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en verdeel over de venkelblokjes met appel. Lepel er de mosterdsaus over en serveer met rösti's. ? Voeg een scheutje room toe in stap 3 voor een smeuïgere saus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin Abdijbier Wijn Château La Fontaine A.O.P. Fronsac