Heekfilet met witloof-aardappelgratin
Heekfilet met witloof-aardappelgratin

Heekfilet met witloof-aardappelgratin

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2134 kj
Energie 510 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 29.7 g
Suiker 8.5 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 34.4 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes. Snipper de uien fijn.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de ui 1 min. Voeg het witloof en de aardappelblokjes toe en kruid met peper en zout. Roerbak 10 min.

  4. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de emmentaler. Plaats 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet op het laatst even de grillstand op voor een mooie bruine korst.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in de braadpan en bak de heekfilet 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes. Snipper de uien fijn.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de ui 1 min. Voeg het witloof en de aardappelblokjes toe en kruid met peper en zout. Roerbak 10 min.

  4. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de emmentaler. Plaats 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet op het laatst even de grillstand op voor een mooie bruine korst.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in de braadpan en bak de heekfilet 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2134 kj
Energie 510 kcal
Vet 26.9 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 29.7 g
Suiker 8.5 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 34.4 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cellier du Pont d’Arc wit I.G.P. Ardèche Bier La Cambre Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal