Heilbot in een paprikakorstje
Heilbot in een paprikakorstje

Heilbot in een paprikakorstje

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 33.4 g
Koolhydraat 9.2 g
Eiwit 34.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de Groenlandse heilbotfilets ontdooien en dep droog.

  4. Snij de halve paprika in blokjes van 1/2 cm.

  5. Pers de limoen.

  6. Verkruimel de paprikachips (in een plastic zak met een deegrol of glazen fles).

  7. Bereiding:
  8. Leg de heilbotfilets in een ovenschotel en besprenkel met het limoensap. Voeg de visbouillon toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Meng de verkruimelde paprikachips met de gruyèrekaas en de paprikablokjes. Verdeel over de heilbotfilets.

  10. Schuif de schotel gedurende 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Plaats de schotel nog 2 à 3 min. onder de grill, zo vormt er zich een mooi korstje.

  11. Afwerking:
  12. Lekker met een slaatje van selder, geraspte wortelen, rucola en witloof. Dien op met gekookte aardappelen of Thaise rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de Groenlandse heilbotfilets ontdooien en dep droog.

  4. Snij de halve paprika in blokjes van 1/2 cm.

  5. Pers de limoen.

  6. Verkruimel de paprikachips (in een plastic zak met een deegrol of glazen fles).

  7. Bereiding:
  8. Leg de heilbotfilets in een ovenschotel en besprenkel met het limoensap. Voeg de visbouillon toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Meng de verkruimelde paprikachips met de gruyèrekaas en de paprikablokjes. Verdeel over de heilbotfilets.

  10. Schuif de schotel gedurende 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Plaats de schotel nog 2 à 3 min. onder de grill, zo vormt er zich een mooi korstje.

  11. Afwerking:
  12. Lekker met een slaatje van selder, geraspte wortelen, rucola en witloof. Dien op met gekookte aardappelen of Thaise rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 478 kcal
Vet 33.4 g
Koolhydraat 9.2 g
Eiwit 34.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mâcon-Villages A.C. Cave de Viré Wijn Droge witte bourgogne met een heerlijke bloemetjesneus. Ook in de mond heel charmant dankzij het vele en sappige fruit. Wijn Sauvignon Roodezandt Wijnmakerij Zuid-Afrika Wijn Heel aangename droge witte wijn uit Zuid-Afrika. Zeer mild, met een frisse en florale neus van de sauvignondruif. Fijne en aromatische smaak.

Bekijk het recept digitaal