Herfstpannetje met spiegelei
Herfstpannetje met spiegelei

Herfstpannetje met spiegelei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 18.7 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 16.3 g
Suiker 6.6 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 17.2 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag vooraf (5 min. + 12 u. weken + 45 à 60 min. koken)
  3. Laat de rode bonen 12 u. weken in een ruime hoeveelheid water. Giet de bonen af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  4. Doe de rode bonen in een kookpot en overgiet met water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 45 à 60 min. verder koken. Giet de bonen af.

  5. Op het moment zelf (10 min.)
  6. Snij de butternutpompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes van 1 cm.

  7. Snij de kastanjechampignons in stukjes.

  8. Snipper het bieslook fijn.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een pan. Voeg de kastanjechampignons en de pompoenblokjes toe. Laat 5 à 6 min. bakken en kruid met peper en zout.

  11. Voeg de diepgevroren bloemkool en de rode bonen toe en laat nog 2 à 3 min. stoven.

  12. Verhit de olijfolie in een pan en bak 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer het herfstpannetje in diepe borden en werk af met een spiegelei en wat fijngesnipperd bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag vooraf (5 min. + 12 u. weken + 45 à 60 min. koken)
  3. Laat de rode bonen 12 u. weken in een ruime hoeveelheid water. Giet de bonen af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  4. Doe de rode bonen in een kookpot en overgiet met water. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 45 à 60 min. verder koken. Giet de bonen af.

  5. Op het moment zelf (10 min.)
  6. Snij de butternutpompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in kleine blokjes van 1 cm.

  7. Snij de kastanjechampignons in stukjes.

  8. Snipper het bieslook fijn.

  9. Bereiding:
  10. Smelt de boter in een pan. Voeg de kastanjechampignons en de pompoenblokjes toe. Laat 5 à 6 min. bakken en kruid met peper en zout.

  11. Voeg de diepgevroren bloemkool en de rode bonen toe en laat nog 2 à 3 min. stoven.

  12. Verhit de olijfolie in een pan en bak 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Serveer het herfstpannetje in diepe borden en werk af met een spiegelei en wat fijngesnipperd bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 18.7 g
Verzadigd vet 8.9 g
Koolhydraat 16.3 g
Suiker 6.6 g
Vezel 11.8 g
Eiwit 17.2 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Toscana Bianco I.G.P. 'Cavalpoggio' San Luciano Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal