Herfstpasta met schorseneren en romige champignons
Herfstpasta met schorseneren en romige champignons

Herfstpasta met schorseneren en romige champignons

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 99.4 g
Suiker 28.3 g
Vezel 8 g
Eiwit 21.1 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Giet een ruime hoeveelheid ijskoud water samen met het citroensap in een kom. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij ze in stukken van 4 cm en leg in het citroenwater.

  3. Snij de grotchampignons in 4 of 6, naargelang de dikte.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Hak de platte peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Haal de schorseneren uit het citroenwater en kook samen met de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking van de pasta). Giet af.

  8. Pers intussen het knoflook. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. glazig. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur. Roer er de roomkaas en de helft van de platte peterselie onder en kruid met peper en zout.

  9. Roer de champignons onder de pasta en de schorseneren en bestrooi met de rest van de peterselie en de pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Giet een ruime hoeveelheid ijskoud water samen met het citroensap in een kom. Schil de schorseneren met een dunschiller (gebruik daarvoor keukenhandschoenen). Snij ze in stukken van 4 cm en leg in het citroenwater.

  3. Snij de grotchampignons in 4 of 6, naargelang de dikte.

  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. Hak de platte peterselie grof.

  6. Bereiding:
  7. Haal de schorseneren uit het citroenwater en kook samen met de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking van de pasta). Giet af.

  8. Pers intussen het knoflook. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook 1 min. glazig. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur. Roer er de roomkaas en de helft van de platte peterselie onder en kruid met peper en zout.

  9. Roer de champignons onder de pasta en de schorseneren en bestrooi met de rest van de peterselie en de pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 99.4 g
Suiker 28.3 g
Vezel 8 g
Eiwit 21.1 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal