- Bewaar

- Bewaar
Herfstpotje met kip en boschampignons
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Hautes-Côtes de Nuits A.O.P. - Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij ze in de lengte doormidden.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Pluk de blaadjes oregano.
-
Snij grote champignons in stukken. Kleinere mag u heel laten.
-
Bereiding:
-
Kook de krielaardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de kippenborstfilets in hapklare stukken. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes kip ± 6 min. gaar.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de boschampignons en de kastanjes ± 5 min. op een hoog vuur. Kruid goed met peper en zout.
-
Voeg het fijngesnipperde knoflook, de stukjes kip, de helft van de oreganoblaadjes en de krielaardappelen toe. Laat nog 10 min. verder stoven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rest van de oregano over het stoofpotje.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Hautes-Côtes de Nuits A.O.P. - Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij ze in de lengte doormidden.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Pluk de blaadjes oregano.
-
Snij grote champignons in stukken. Kleinere mag u heel laten.
-
Bereiding:
-
Kook de krielaardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen de kippenborstfilets in hapklare stukken. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes kip ± 6 min. gaar.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de boschampignons en de kastanjes ± 5 min. op een hoog vuur. Kruid goed met peper en zout.
-
Voeg het fijngesnipperde knoflook, de stukjes kip, de helft van de oreganoblaadjes en de krielaardappelen toe. Laat nog 10 min. verder stoven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rest van de oregano over het stoofpotje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Hautes-Côtes de Nuits A.O.P. - Albert Bichot