Herfstpotje met kip en boschampignons
Herfstpotje met kip en boschampignons

Herfstpotje met kip en boschampignons

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 10.3 g
Koolhydraat 40.3 g
Eiwit 41.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij ze in de lengte doormidden.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Pluk de blaadjes oregano.

  6. Snij grote champignons in stukken. Kleinere mag u heel laten.

  7. Bereiding:
  8. Kook de krielaardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Snij intussen de kippenborstfilets in hapklare stukken. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes kip ± 6 min. gaar.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de boschampignons en de kastanjes ± 5 min. op een hoog vuur. Kruid goed met peper en zout.

  11. Voeg het fijngesnipperde knoflook, de stukjes kip, de helft van de oreganoblaadjes en de krielaardappelen toe. Laat nog 10 min. verder stoven.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rest van de oregano over het stoofpotje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij ze in de lengte doormidden.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Pluk de blaadjes oregano.

  6. Snij grote champignons in stukken. Kleinere mag u heel laten.

  7. Bereiding:
  8. Kook de krielaardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Snij intussen de kippenborstfilets in hapklare stukken. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes kip ± 6 min. gaar.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de boschampignons en de kastanjes ± 5 min. op een hoog vuur. Kruid goed met peper en zout.

  11. Voeg het fijngesnipperde knoflook, de stukjes kip, de helft van de oreganoblaadjes en de krielaardappelen toe. Laat nog 10 min. verder stoven.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rest van de oregano over het stoofpotje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 419 kcal
Vet 10.3 g
Koolhydraat 40.3 g
Eiwit 41.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Hautes-Côtes de Nuits A.O.P. - Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal