Hertenkalfgebraad met spruitjes en portosausje
Hertenkalfgebraad met spruitjes en portosausje

Hertenkalfgebraad met spruitjes en portosausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 465 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 34.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de spruiten in 4 of in 6. Kook 5 min . gaar in licht gezout en water. Giet af en spoel onder koud stromend water.

  4. Halveer de g ranaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het hertenkalfgebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat het vlees nog ± 10 min. verder bakken (hert wordt saignant of rosé gegeten). Draai het gebraad tussendoor eens om.

  7. Verhit onder tussen de olijfolie in een pan en bak de stukjes spruit 3 min. Roer er de zure room onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bestrooi met de granaatappelpitjes.

  8. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Blus de pan met de porto en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de wildfond toe en laat 3 min . inkoken op een hevig vuur. Neem van het vuur en klop er 1 eetl. koude boter in klontjes onder.

  9. Afwerking:
  10. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er e portosaus over en geef er de spruitjes bij. Serveer met rösti's of kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de spruiten in 4 of in 6. Kook 5 min . gaar in licht gezout en water. Giet af en spoel onder koud stromend water.

  4. Halveer de g ranaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het hertenkalfgebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat het vlees nog ± 10 min. verder bakken (hert wordt saignant of rosé gegeten). Draai het gebraad tussendoor eens om.

  7. Verhit onder tussen de olijfolie in een pan en bak de stukjes spruit 3 min. Roer er de zure room onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bestrooi met de granaatappelpitjes.

  8. Haal het vlees uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie. Blus de pan met de porto en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de wildfond toe en laat 3 min . inkoken op een hevig vuur. Neem van het vuur en klop er 1 eetl. koude boter in klontjes onder.

  9. Afwerking:
  10. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Lepel er e portosaus over en geef er de spruitjes bij. Serveer met rösti's of kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 465 kcal
Vet 23.1 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 34.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Gordon Christmas Kerstbier Wijn Museum Real Reserva D.O. Cigales - Spanje

Bekijk het recept digitaal