- Bewaar

- Bewaar
Hertenkroontje met puree van aardpeer
Onze drankensuggesties
Wijn * Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de aardperen en snij in gelijke stukken. Besprenkel met het citroensap.
-
Snipper het knoflook en het bieslook fijn.
-
Hak de walnootpitten grof
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de hertenkroontjes aan alle kanten goudbruin. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng intussen de melk aan de kook samen met het fijngesnipperde knoflook ook en de laurierblaadjes.
-
Voeg de stukjes aardpeer toe en laat 20 min. garen. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de aardpeer, samen met de helft van het kookvocht.
-
Meng er het fijngesnipperd bieslook en de grofgehakte walnootpitten onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal de hertenkroontjes uit de ovenschaal en laat ze 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Giet het braadvocht weg, blus de ovenschaal met de wildfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus in een steelpannetje en breng aan de kook.
-
Zet het vuur lager en roer er de zure room onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de hertenkroontjes tussen de beentjes in stukken en leg er 2 op elk bord.
-
Lepel er de saus rond en serveer met de puree van aardpeer.
-
Versier het bord met de preikiemen.
-
Lekker met gebakken oesterzwammen of gestoofd witloof.
Onze drankensuggesties
Wijn * Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de aardperen en snij in gelijke stukken. Besprenkel met het citroensap.
-
Snipper het knoflook en het bieslook fijn.
-
Hak de walnootpitten grof
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de hertenkroontjes aan alle kanten goudbruin. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Breng intussen de melk aan de kook samen met het fijngesnipperde knoflook ook en de laurierblaadjes.
-
Voeg de stukjes aardpeer toe en laat 20 min. garen. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de aardpeer, samen met de helft van het kookvocht.
-
Meng er het fijngesnipperd bieslook en de grofgehakte walnootpitten onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Haal de hertenkroontjes uit de ovenschaal en laat ze 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
-
Giet het braadvocht weg, blus de ovenschaal met de wildfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus in een steelpannetje en breng aan de kook.
-
Zet het vuur lager en roer er de zure room onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij de hertenkroontjes tussen de beentjes in stukken en leg er 2 op elk bord.
-
Lepel er de saus rond en serveer met de puree van aardpeer.
-
Versier het bord met de preikiemen.
-
Lekker met gebakken oesterzwammen of gestoofd witloof.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn * Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape