Hertenkroontje met puree van aardpeer
Hertenkroontje met puree van aardpeer

Hertenkroontje met puree van aardpeer

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 43.5 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 41.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de aardperen en snij in gelijke stukken. Besprenkel met het citroensap.

  4. Snipper het knoflook en het bieslook fijn.

  5. Hak de walnootpitten grof

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de hertenkroontjes aan alle kanten goudbruin. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Breng intussen de melk aan de kook samen met het fijngesnipperde knoflook ook en de laurierblaadjes.

  9. Voeg de stukjes aardpeer toe en laat 20 min. garen. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de aardpeer, samen met de helft van het kookvocht.

  10. Meng er het fijngesnipperd bieslook en de grofgehakte walnootpitten onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Haal de hertenkroontjes uit de ovenschaal en laat ze 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

  12. Giet het braadvocht weg, blus de ovenschaal met de wildfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus in een steelpannetje en breng aan de kook.

  13. Zet het vuur lager en roer er de zure room onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij de hertenkroontjes tussen de beentjes in stukken en leg er 2 op elk bord.

  16. Lepel er de saus rond en serveer met de puree van aardpeer.

  17. Versier het bord met de preikiemen.

  18. Lekker met gebakken oesterzwammen of gestoofd witloof.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Schil de aardperen en snij in gelijke stukken. Besprenkel met het citroensap.

  4. Snipper het knoflook en het bieslook fijn.

  5. Hak de walnootpitten grof

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een braadpan en bak de hertenkroontjes aan alle kanten goudbruin. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak ± 25 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Breng intussen de melk aan de kook samen met het fijngesnipperde knoflook ook en de laurierblaadjes.

  9. Voeg de stukjes aardpeer toe en laat 20 min. garen. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de aardpeer, samen met de helft van het kookvocht.

  10. Meng er het fijngesnipperd bieslook en de grofgehakte walnootpitten onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Haal de hertenkroontjes uit de ovenschaal en laat ze 5 min. rusten onder aluminiumfolie.

  12. Giet het braadvocht weg, blus de ovenschaal met de wildfond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus in een steelpannetje en breng aan de kook.

  13. Zet het vuur lager en roer er de zure room onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Snij de hertenkroontjes tussen de beentjes in stukken en leg er 2 op elk bord.

  16. Lepel er de saus rond en serveer met de puree van aardpeer.

  17. Versier het bord met de preikiemen.

  18. Lekker met gebakken oesterzwammen of gestoofd witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 43.5 g
Koolhydraat 17 g
Eiwit 41.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn * Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape

Bekijk het recept digitaal