Hindegebraad met gevulde zoete aardappel
Hindegebraad met gevulde zoete aardappel

Hindegebraad met gevulde zoete aardappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 708 kcal
Vet 40.7 g
Koolhydraat 26.3 g
Eiwit 59 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in fijne ringen.

  3. Snij de chorizo in fijne reepjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij de ongeschilde zoete aardappelen in de lengte in 2 en prik enkele keren met een vork in het vruchtvlees.

  6. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakt stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen en het fijngesnipperde knoflook 3 à 5 min. Roer er de reepjes chorizo en de grofgehakte walnootpitten onder en kruid met de tijm, peper en zout.

  11. Leg de halve zoete aardappelen met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de preimengeling over. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi de laatste 10 min. van de baktijd met de parmezaan.

  12. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het hindegebraad goudbruin aan alle kanten. Leg in een ovenschaal. Blus de pan met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  13. Giet over het gebraad. Kruid met peper en zout en zet ± 20 min. in de hete oven.

  14. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en bak de oesterzwammen 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  15. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.

  16. Afwerking:
  17. Snij het gebraad in sneetjes en serveer met de oesterzwammen en de gevulde aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de prei in fijne ringen.

  3. Snij de chorizo in fijne reepjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij de ongeschilde zoete aardappelen in de lengte in 2 en prik enkele keren met een vork in het vruchtvlees.

  6. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakt stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen en het fijngesnipperde knoflook 3 à 5 min. Roer er de reepjes chorizo en de grofgehakte walnootpitten onder en kruid met de tijm, peper en zout.

  11. Leg de halve zoete aardappelen met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de preimengeling over. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi de laatste 10 min. van de baktijd met de parmezaan.

  12. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het hindegebraad goudbruin aan alle kanten. Leg in een ovenschaal. Blus de pan met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.

  13. Giet over het gebraad. Kruid met peper en zout en zet ± 20 min. in de hete oven.

  14. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en bak de oesterzwammen 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  15. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.

  16. Afwerking:
  17. Snij het gebraad in sneetjes en serveer met de oesterzwammen en de gevulde aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 708 kcal
Vet 40.7 g
Koolhydraat 26.3 g
Eiwit 59 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal