- Bewaar

- Bewaar
Hindegebraad met gevulde zoete aardappel
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Snij de chorizo in fijne reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de ongeschilde zoete aardappelen in de lengte in 2 en prik enkele keren met een vork in het vruchtvlees.
-
Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakt stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen en het fijngesnipperde knoflook 3 à 5 min. Roer er de reepjes chorizo en de grofgehakte walnootpitten onder en kruid met de tijm, peper en zout.
-
Leg de halve zoete aardappelen met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de preimengeling over. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi de laatste 10 min. van de baktijd met de parmezaan.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het hindegebraad goudbruin aan alle kanten. Leg in een ovenschaal. Blus de pan met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Giet over het gebraad. Kruid met peper en zout en zet ± 20 min. in de hete oven.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en bak de oesterzwammen 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en serveer met de oesterzwammen en de gevulde aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de prei in fijne ringen.
-
Snij de chorizo in fijne reepjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Snij de ongeschilde zoete aardappelen in de lengte in 2 en prik enkele keren met een vork in het vruchtvlees.
-
Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakt stopt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen en het fijngesnipperde knoflook 3 à 5 min. Roer er de reepjes chorizo en de grofgehakte walnootpitten onder en kruid met de tijm, peper en zout.
-
Leg de halve zoete aardappelen met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de preimengeling over. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven. Bestrooi de laatste 10 min. van de baktijd met de parmezaan.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het hindegebraad goudbruin aan alle kanten. Leg in een ovenschaal. Blus de pan met 1 dl water en schraap de braadresten los met een houten lepel.
-
Giet over het gebraad. Kruid met peper en zout en zet ± 20 min. in de hete oven.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en bak de oesterzwammen 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in sneetjes en serveer met de oesterzwammen en de gevulde aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône