- Bewaar
- Bewaar
Hindegebraad met gratin van vergeten groenten
Onze drankensuggesties
Bier Bush Blond Sterk blond bier Wijn Château Le Caillou A.O.P. Pomerol
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardperen, de peterseliewortelen en de aardappelen. Snij in schijfjes van ± 1/2 cm dik.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snipper de ui en 1 teentje knoflook fijn. Snij het tweede teentje knoflook in de lengte in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een steelpan en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig. Voeg de blaadjes tijm toe.
-
Meng de melk met de room en 50 g geraspte kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Wrijf een ovenschaal in met de halve teentjes knoflook. Schik er afwisselend de schijfjes aardappel, aardpeer en peterseliewortel in. Verdeel er de gestoofde ui en het knoflook over. Giet er de roommengeling over. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schik het vlees in een ovenschaal en zet de laatste 15 à 20 min. in de oven bij de groenten.
-
Giet 2 dl water in de pan van het vlees en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat inkoken tot een gebonden saus.
-
Haal het hindegebraad uit de oven en laat enkele min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in sneetjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sneetjes vlees over de borden en lepel er wat saus over. Geef er de groentegratin en een groen slaatje bij.
Baby eet mee + 6 maand Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g aardappel en 100 g aardpeer en snij in stukjes. 2 Kook 20 min. gaar in een bodempje water en voeg na 15 min. 25 g hindegebraad toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier Bush Blond Sterk blond bier Wijn Château Le Caillou A.O.P. Pomerol
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardperen, de peterseliewortelen en de aardappelen. Snij in schijfjes van ± 1/2 cm dik.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Snipper de ui en 1 teentje knoflook fijn. Snij het tweede teentje knoflook in de lengte in 2.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een steelpan en bak het fijngesnipperde knoflook en de ui glazig. Voeg de blaadjes tijm toe.
-
Meng de melk met de room en 50 g geraspte kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Wrijf een ovenschaal in met de halve teentjes knoflook. Schik er afwisselend de schijfjes aardappel, aardpeer en peterseliewortel in. Verdeel er de gestoofde ui en het knoflook over. Giet er de roommengeling over. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak het hindegebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Schik het vlees in een ovenschaal en zet de laatste 15 à 20 min. in de oven bij de groenten.
-
Giet 2 dl water in de pan van het vlees en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat inkoken tot een gebonden saus.
-
Haal het hindegebraad uit de oven en laat enkele min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in sneetjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de sneetjes vlees over de borden en lepel er wat saus over. Geef er de groentegratin en een groen slaatje bij.
Baby eet mee + 6 maand Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g aardappel en 100 g aardpeer en snij in stukjes. 2 Kook 20 min. gaar in een bodempje water en voeg na 15 min. 25 g hindegebraad toe. 3 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Bush Blond Sterk blond bier Wijn Château Le Caillou A.O.P. Pomerol