Hindegebraad met gratin van wintergroenten
Hindegebraad met gratin van wintergroenten

Hindegebraad met gratin van wintergroenten

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 25.8 g
Eiwit 38.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat diepgevroren hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de zoete aardappelen en de pastinaken. Snij in schijfjes van enkele mm.

  5. Snipper de peterselie fijn en hak de hazelnoten fijn.

  6. Meng 1 eetl. boter met de hazelnoten en de peterselie.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschotel.

  10. Verdeel de aardappel- en pastinaakschijfjes in laagjes en dakpansgewijs over een ovenschotel. Pers er het knoflook over en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Overgiet met de lichte room (voeg eventueel nog wat melk toe als de groentjes niet onderstaan). Leg er de notenboter in klontjes op.

  11. Zet de 2 ovenschotels ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snipper ondertussen de ui fijn en bak goudbruin in de pan van het vlees. Blus met de wildfond als de ui gaar is en laat even koken. Klop er 1 eetl. koude boterklontjes onder en breng op smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in sneetjes van 1/2 cm dik en verdeel over de borden samen met de gratin. Lepel er de saus bij. Geef er eventueel nog gebakken witloof of spruitjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat diepgevroren hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de zoete aardappelen en de pastinaken. Snij in schijfjes van enkele mm.

  5. Snipper de peterselie fijn en hak de hazelnoten fijn.

  6. Meng 1 eetl. boter met de hazelnoten en de peterselie.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  9. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschotel.

  10. Verdeel de aardappel- en pastinaakschijfjes in laagjes en dakpansgewijs over een ovenschotel. Pers er het knoflook over en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Overgiet met de lichte room (voeg eventueel nog wat melk toe als de groentjes niet onderstaan). Leg er de notenboter in klontjes op.

  11. Zet de 2 ovenschotels ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Snipper ondertussen de ui fijn en bak goudbruin in de pan van het vlees. Blus met de wildfond als de ui gaar is en laat even koken. Klop er 1 eetl. koude boterklontjes onder en breng op smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in sneetjes van 1/2 cm dik en verdeel over de borden samen met de gratin. Lepel er de saus bij. Geef er eventueel nog gebakken witloof of spruitjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 481 kcal
Vet 24.5 g
Koolhydraat 25.8 g
Eiwit 38.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Château Coufran Cru Bourgeois Supérieur A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal