- Bewaar

- Bewaar
Hindegebraad met gratin van wintergroenten
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Château Coufran Cru Bourgeois Supérieur A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat diepgevroren hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de zoete aardappelen en de pastinaken. Snij in schijfjes van enkele mm.
-
Snipper de peterselie fijn en hak de hazelnoten fijn.
-
Meng 1 eetl. boter met de hazelnoten en de peterselie.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschotel.
-
Verdeel de aardappel- en pastinaakschijfjes in laagjes en dakpansgewijs over een ovenschotel. Pers er het knoflook over en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Overgiet met de lichte room (voeg eventueel nog wat melk toe als de groentjes niet onderstaan). Leg er de notenboter in klontjes op.
-
Zet de 2 ovenschotels ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper ondertussen de ui fijn en bak goudbruin in de pan van het vlees. Blus met de wildfond als de ui gaar is en laat even koken. Klop er 1 eetl. koude boterklontjes onder en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes van 1/2 cm dik en verdeel over de borden samen met de gratin. Lepel er de saus bij. Geef er eventueel nog gebakken witloof of spruitjes bij.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Château Coufran Cru Bourgeois Supérieur A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat diepgevroren hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de zoete aardappelen en de pastinaken. Snij in schijfjes van enkele mm.
-
Snipper de peterselie fijn en hak de hazelnoten fijn.
-
Meng 1 eetl. boter met de hazelnoten en de peterselie.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschotel.
-
Verdeel de aardappel- en pastinaakschijfjes in laagjes en dakpansgewijs over een ovenschotel. Pers er het knoflook over en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Overgiet met de lichte room (voeg eventueel nog wat melk toe als de groentjes niet onderstaan). Leg er de notenboter in klontjes op.
-
Zet de 2 ovenschotels ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Snipper ondertussen de ui fijn en bak goudbruin in de pan van het vlees. Blus met de wildfond als de ui gaar is en laat even koken. Klop er 1 eetl. koude boterklontjes onder en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes van 1/2 cm dik en verdeel over de borden samen met de gratin. Lepel er de saus bij. Geef er eventueel nog gebakken witloof of spruitjes bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Château Coufran Cru Bourgeois Supérieur A.O.P. Haut-Médoc