- Bewaar
- Bewaar
Hindegebraad met lasagne van vergeten groenten
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Christmas Abdijbier Wijn Gevrey-Chambertin A.O.P. 'La Justice' Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat het hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de groenten en snij in schijfjes van gelijke dikte.
-
Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn.
-
Meng de room met de mascarpone.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Beboter een ovenschaal (1/2 eetl.) en leg er de groenteschijfjes in laagjes in. Zorg ervoor dat de zoete aardappelen in het midden liggen. Kruid elk laagje met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bestrooi de groenten met het fijngesnipperde knoflook en overgiet met het mascarponemengsel. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het hindegebraad goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet het vlees mee in de oven bij de groenten gedurende ± 20 min. (afhankelijk van de dikte van het gebraad). Hinde wordt saignant of rosé gegeten.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel ze over de borden. Bedruip het vlees met wat braadvocht. Serveer met de groentelasagne en bestrooi met de platte peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Christmas Abdijbier Wijn Gevrey-Chambertin A.O.P. 'La Justice' Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat het hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de groenten en snij in schijfjes van gelijke dikte.
-
Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn.
-
Meng de room met de mascarpone.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Beboter een ovenschaal (1/2 eetl.) en leg er de groenteschijfjes in laagjes in. Zorg ervoor dat de zoete aardappelen in het midden liggen. Kruid elk laagje met nootmuskaat, peper en zout.
-
Bestrooi de groenten met het fijngesnipperde knoflook en overgiet met het mascarponemengsel. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het hindegebraad goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet het vlees mee in de oven bij de groenten gedurende ± 20 min. (afhankelijk van de dikte van het gebraad). Hinde wordt saignant of rosé gegeten.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel ze over de borden. Bedruip het vlees met wat braadvocht. Serveer met de groentelasagne en bestrooi met de platte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Christmas Abdijbier Wijn Gevrey-Chambertin A.O.P. 'La Justice' Albert Bichot