Hindegebraad met lasagne van vergeten groenten

Hindegebraad met lasagne van vergeten groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 32 g
Koolhydraat 23.8 g
Eiwit 45.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat het hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de groenten en snij in schijfjes van gelijke dikte.

  5. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn.

  6. Meng de room met de mascarpone.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Beboter een ovenschaal (1/2 eetl.) en leg er de groenteschijfjes in laagjes in. Zorg ervoor dat de zoete aardappelen in het midden liggen. Kruid elk laagje met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Bestrooi de groenten met het fijngesnipperde knoflook en overgiet met het mascarponemengsel. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het hindegebraad goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet het vlees mee in de oven bij de groenten gedurende ± 20 min. (afhankelijk van de dikte van het gebraad). Hinde wordt saignant of rosé gegeten.

  12. Afwerking:
  13. Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel ze over de borden. Bedruip het vlees met wat braadvocht. Serveer met de groentelasagne en bestrooi met de platte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat het hindegebraad oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de groenten en snij in schijfjes van gelijke dikte.

  5. Snipper het knoflook en de platte peterselie fijn.

  6. Meng de room met de mascarpone.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Beboter een ovenschaal (1/2 eetl.) en leg er de groenteschijfjes in laagjes in. Zorg ervoor dat de zoete aardappelen in het midden liggen. Kruid elk laagje met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Bestrooi de groenten met het fijngesnipperde knoflook en overgiet met het mascarponemengsel. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het hindegebraad goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over. Zet het vlees mee in de oven bij de groenten gedurende ± 20 min. (afhankelijk van de dikte van het gebraad). Hinde wordt saignant of rosé gegeten.

  12. Afwerking:
  13. Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel ze over de borden. Bedruip het vlees met wat braadvocht. Serveer met de groentelasagne en bestrooi met de platte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Vet 32 g
Koolhydraat 23.8 g
Eiwit 45.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Christmas Abdijbier Wijn Gevrey-Chambertin A.O.P. 'La Justice' Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal