Hindemedaillon met gratin van aardappel en aardpeer
Hindemedaillon met gratin van aardappel en aardpeer

Hindemedaillon met gratin van aardappel en aardpeer

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 629 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 52.3 g
Eiwit 41.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen, de zoete aardappel en de aardperen en snij in fijne schijfjes van enkele mm.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Schik de schijfjes aardappel, zoete aardappel en aardpeer afwisselend en dakpansgewijs in een ovenschaal. Kruid met de tijm, de nootmuskaat, peper en zout.

  7. Overgiet met de room en de melk tot alles onderstaat en bestrooi met de geraspte kaas en de panko. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de hindemedaillons 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen tot het vlees rosé is.

  9. Haal de hindemedaillons uit de pan en hou warm. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de boschampignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Schil de aardappelen, de zoete aardappel en de aardperen en snij in fijne schijfjes van enkele mm.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Schik de schijfjes aardappel, zoete aardappel en aardpeer afwisselend en dakpansgewijs in een ovenschaal. Kruid met de tijm, de nootmuskaat, peper en zout.

  7. Overgiet met de room en de melk tot alles onderstaat en bestrooi met de geraspte kaas en de panko. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de hindemedaillons 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen tot het vlees rosé is.

  9. Haal de hindemedaillons uit de pan en hou warm. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde braadpan en bak de boschampignons 2 à 3 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 629 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 52.3 g
Eiwit 41.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Vinea Tempranillo Crianza Bodegas Museum D.O. Cigales - Spanje

Bekijk het recept digitaal