Hindemedaillon met pompoenpuree en crumble van zwarte pens
Hindemedaillon met pompoenpuree en crumble van zwarte pens

Hindemedaillon met pompoenpuree en crumble van zwarte pens

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 38.9 g
Suiker 7.5 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 40.5 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui in grove stukken.

  3. Schil de kastanjepompoen en verwijder de draden en de pitten. Snij in grove stukken.

  4. Schil de aardappelen en snij in 4.

  5. Verwijder het vel van de zwarte pens.

  6. Hak de hazelnoten fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen, de ui en de pompoen 20 min. in lichtgezouten water.

  9. Giet af en prak fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de hindemedaillons 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Laat op een zacht vuur verder garen naar smaak. Haal het vlees uit de braadpan, dek af en laat even rusten.

  12. Bak de zwarte pens in dezelfde pan. Maak los met een vork en roer er de hazelnoten en de panko onder.

  13. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de bospaddenstoelen 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de puree over de borden en lepel er de bospaddenstoelen over. Snij het vlees in schuine sneetjes en bestrooi met de zwarte pens.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui in grove stukken.

  3. Schil de kastanjepompoen en verwijder de draden en de pitten. Snij in grove stukken.

  4. Schil de aardappelen en snij in 4.

  5. Verwijder het vel van de zwarte pens.

  6. Hak de hazelnoten fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen, de ui en de pompoen 20 min. in lichtgezouten water.

  9. Giet af en prak fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Smelt intussen 2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de hindemedaillons 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  11. Laat op een zacht vuur verder garen naar smaak. Haal het vlees uit de braadpan, dek af en laat even rusten.

  12. Bak de zwarte pens in dezelfde pan. Maak los met een vork en roer er de hazelnoten en de panko onder.

  13. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de bospaddenstoelen 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de puree over de borden en lepel er de bospaddenstoelen over. Snij het vlees in schuine sneetjes en bestrooi met de zwarte pens.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 25 g
Verzadigd vet 12 g
Koolhydraat 38.9 g
Suiker 7.5 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 40.5 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Blond Sterk blond bier Wijn Château Sérilhan Cru Bourgeois A.O.P. Saint-Estèphe

Bekijk het recept digitaal