Hindemedaillon met spruitjes en abrikozen
Hindemedaillon met spruitjes en abrikozen

Hindemedaillon met spruitjes en abrikozen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 629 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 61.8 g
Eiwit 45.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. weken)

  3. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.

  4. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  5. Snij de champignons in 4 of 6 afhankelijk van de grootte.

  6. Snij de abrikozen in reepjes en laat 30 min. weken in het appelsap.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook ondertussen de spruiten 3 min. zonder deksel in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Bak de spekblokjes 3 min. goudbruin in een hoge braadpan of wok. Voeg de champignons toe en bak 3 min. verder.

  11. Roer er de spruiten en de abrikozenreepjes onder en laat 5 à 10 min. verder garen.

  12. Smelt de boter in een braadpan en bak de hindemedaillons 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak. Hinde wordt rosé gegeten.

  13. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de wildfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 2 min. pruttelen tot een gebonden saus.

  14. Roer de abrikozenconfituur onder de spruiten en kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Verdeel de aardappelen, de spruiten en de champignons over de borden en lepel er de saus over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. weken)

  3. Verwijder het voetje van de spruiten en snij in de lengte in 4.

  4. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  5. Snij de champignons in 4 of 6 afhankelijk van de grootte.

  6. Snij de abrikozen in reepjes en laat 30 min. weken in het appelsap.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook ondertussen de spruiten 3 min. zonder deksel in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Bak de spekblokjes 3 min. goudbruin in een hoge braadpan of wok. Voeg de champignons toe en bak 3 min. verder.

  11. Roer er de spruiten en de abrikozenreepjes onder en laat 5 à 10 min. verder garen.

  12. Smelt de boter in een braadpan en bak de hindemedaillons 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak. Hinde wordt rosé gegeten.

  13. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de wildfond in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 2 min. pruttelen tot een gebonden saus.

  14. Roer de abrikozenconfituur onder de spruiten en kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel over de borden. Verdeel de aardappelen, de spruiten en de champignons over de borden en lepel er de saus over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 629 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 61.8 g
Eiwit 45.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Château Gazin Rocquencourt A.O.P. Pessac-Léognan

Bekijk het recept digitaal