Hindemedaillon met zoeteaardappelfrietjes
Hindemedaillon met zoeteaardappelfrietjes

Hindemedaillon met zoeteaardappelfrietjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 23.5 g
Suiker 9.9 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 37.5 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  6. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de zoete aardappelfrietjes op een bakplaat. Meng het knoflook en de sesamzaadjes met de olijfolie en besprenkel er de frietjes mee. Kruid met het zeezout en de rozemarijn en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege even om.

  11. Meng intussen de walnotenolie met de rodewijnazijn, peper en zout.

  12. Meng het witloof met de veldsla en besprenkel met de vinaigrette. Verdeel er de grofgehakte walnoten en de zachte veenbessen over.

  13. Smelt de boter in een pan en bak de hindemedaillons 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout en laat verder bakken op een zacht vuur (hinde wordt rosé gegeten).

  14. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet het braadvet weg en blus de pan met de gevogeltefond. Schraap de braadresten los met een houten lepel en bind de saus met instantsausbinder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.

  6. Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  7. Rits de blaadjes van het takje rozemarijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de zoete aardappelfrietjes op een bakplaat. Meng het knoflook en de sesamzaadjes met de olijfolie en besprenkel er de frietjes mee. Kruid met het zeezout en de rozemarijn en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege even om.

  11. Meng intussen de walnotenolie met de rodewijnazijn, peper en zout.

  12. Meng het witloof met de veldsla en besprenkel met de vinaigrette. Verdeel er de grofgehakte walnoten en de zachte veenbessen over.

  13. Smelt de boter in een pan en bak de hindemedaillons 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout en laat verder bakken op een zacht vuur (hinde wordt rosé gegeten).

  14. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet het braadvet weg en blus de pan met de gevogeltefond. Schraap de braadresten los met een houten lepel en bind de saus met instantsausbinder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 618 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 23.5 g
Suiker 9.9 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 37.5 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St. Bernardus Abt 12 Sterk donker bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal