- Bewaar

- Bewaar
Hindemedaillon met zoeteaardappelfrietjes
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Abt 12 Sterk donker bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
-
Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Rits de blaadjes van het takje rozemarijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de zoete aardappelfrietjes op een bakplaat. Meng het knoflook en de sesamzaadjes met de olijfolie en besprenkel er de frietjes mee. Kruid met het zeezout en de rozemarijn en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege even om.
-
Meng intussen de walnotenolie met de rodewijnazijn, peper en zout.
-
Meng het witloof met de veldsla en besprenkel met de vinaigrette. Verdeel er de grofgehakte walnoten en de zachte veenbessen over.
-
Smelt de boter in een pan en bak de hindemedaillons 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout en laat verder bakken op een zacht vuur (hinde wordt rosé gegeten).
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet het braadvet weg en blus de pan met de gevogeltefond. Schraap de braadresten los met een houten lepel en bind de saus met instantsausbinder.
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Abt 12 Sterk donker bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de zoete aardappelen en snij in frietjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snipper fijn.
-
Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Rits de blaadjes van het takje rozemarijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Schik de zoete aardappelfrietjes op een bakplaat. Meng het knoflook en de sesamzaadjes met de olijfolie en besprenkel er de frietjes mee. Kruid met het zeezout en de rozemarijn en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege even om.
-
Meng intussen de walnotenolie met de rodewijnazijn, peper en zout.
-
Meng het witloof met de veldsla en besprenkel met de vinaigrette. Verdeel er de grofgehakte walnoten en de zachte veenbessen over.
-
Smelt de boter in een pan en bak de hindemedaillons 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout en laat verder bakken op een zacht vuur (hinde wordt rosé gegeten).
-
Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Giet het braadvet weg en blus de pan met de gevogeltefond. Schraap de braadresten los met een houten lepel en bind de saus met instantsausbinder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St. Bernardus Abt 12 Sterk donker bier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc