- Bewaar

- Bewaar
Hindemedaillon op een bedje van schorseneren
Onze drankensuggesties
Wijn Château Lestage A.O.P. Listrac-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Kook de aardappelen in de schil gaar in lichtgezouten water gedurende 15 min. Snij in schijven van 1 cm.
-
Verwarm intussen de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Snij de uien in ringen.
-
Bereiding:
-
Plaats de aardappelschijven in een ovenschotel, leg er de uiringen bovenop en besprenkel met olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en verwarm hierin de schorseneren gedurende een 5-tal min. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de medaillons aan beide kanten goudbruin. Kruid met zout en enkele draaien van de pepermolen. Verlaag het vuur en laat nog 5 à 6 min. verder garen naar smaak. Let erop dat het vlees rosé blijft. Haal de medaillons uit de pan en hou warm.
-
Blus de pan met de witte wijn en schraap de braadresten los. Voeg er de peperbolletjes en bessen aan toe en laat inkoken tot al het vocht verdwenen is. Voeg de room toe, kruid de saus bij naar smaak en laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Afwerking:
-
Schik de schorseneren in het midden van het bord. Plaats de medaillon er in het midden op. Dien op met de schijfjes aardappel en ui en lepel de pepersaus rond de schorseneren.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Lestage A.O.P. Listrac-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Kook de aardappelen in de schil gaar in lichtgezouten water gedurende 15 min. Snij in schijven van 1 cm.
-
Verwarm intussen de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Snij de uien in ringen.
-
Bereiding:
-
Plaats de aardappelschijven in een ovenschotel, leg er de uiringen bovenop en besprenkel met olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en verwarm hierin de schorseneren gedurende een 5-tal min. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de medaillons aan beide kanten goudbruin. Kruid met zout en enkele draaien van de pepermolen. Verlaag het vuur en laat nog 5 à 6 min. verder garen naar smaak. Let erop dat het vlees rosé blijft. Haal de medaillons uit de pan en hou warm.
-
Blus de pan met de witte wijn en schraap de braadresten los. Voeg er de peperbolletjes en bessen aan toe en laat inkoken tot al het vocht verdwenen is. Voeg de room toe, kruid de saus bij naar smaak en laat inkoken tot de gewenste dikte.
-
Afwerking:
-
Schik de schorseneren in het midden van het bord. Plaats de medaillon er in het midden op. Dien op met de schijfjes aardappel en ui en lepel de pepersaus rond de schorseneren.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Lestage A.O.P. Listrac-Médoc