Hindensteak met pittig sausje
Hindensteak met pittig sausje

Hindensteak met pittig sausje

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 39.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hindentournedos lichtjes ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Kleur er de hindensteaks goudbruin in, gedurende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Laat op een zacht vuur verder gaar worden, ± 5 à 7 min. aan elke kant. Hindensteak mag nog lichtrood tot rosé zijn.

  6. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de wildfond in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg de sherry toe, de ketjap manis en de mosterd. Laat 2 min. goed doorkoken.

  7. Voeg de `beurre manié' (1 eetl. bloem gemengd met 1 eetl. boter) beetje bij beetje toe aan de saus tot ze lichtgebonden is. Neem van het vuur en werk af met 2 eetl. boter.

  8. Afwerking:
  9. Snij de hindentournedos in schuine sneetjes en lepel er wat saus over.

  10. Geef er jonge worteltjes of gevulde champignons bij en hertoginnenaardappeltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hindentournedos lichtjes ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Kleur er de hindensteaks goudbruin in, gedurende 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Laat op een zacht vuur verder gaar worden, ± 5 à 7 min. aan elke kant. Hindensteak mag nog lichtrood tot rosé zijn.

  6. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de wildfond in de pan en schraap de braadresten goed los. Voeg de sherry toe, de ketjap manis en de mosterd. Laat 2 min. goed doorkoken.

  7. Voeg de `beurre manié' (1 eetl. bloem gemengd met 1 eetl. boter) beetje bij beetje toe aan de saus tot ze lichtgebonden is. Neem van het vuur en werk af met 2 eetl. boter.

  8. Afwerking:
  9. Snij de hindentournedos in schuine sneetjes en lepel er wat saus over.

  10. Geef er jonge worteltjes of gevulde champignons bij en hertoginnenaardappeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 25.7 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 39.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Roodeberg rood Western Cape - KWV Zuid-Afrika Heerlijke rode wijn met een pittig boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eiken vaten). De smaak zit boordevol karakter. Wijn Chateau Branda Puisseguin Klassewijn, soepel (merlotdruif) met mooie hout en fruitaroma's en rijpe taninnes.

Bekijk het recept digitaal