Hindesteak in sausje met eekhoorntjesbrood
Hindesteak in sausje met eekhoorntjesbrood

Hindesteak in sausje met eekhoorntjesbrood

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 320 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 1 g
Eiwit 39.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het eekhoorntjesbrood gedurende 1 u weken in warm water. Haal het eruit en hou het water bij. Spoel grondig. Knijp het water er wat uit en snij in stukjes. Laat enkele uren marineren in 1 dl rode wijn.

  3. Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de hindesteaks 2 min. aan beide zijden goudbruin. Zet het vuur lager en bak verder gedurende 3 à 4 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees moet nog rosé zijn. Kruid met peper en zout.

  6. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Giet de gemarineerde stukjes eekhoorntjesbrood met de wijn en 1/2 dl van het water in de pan en voeg de room toe. Laat een 2-tal min. inkoken op een hevig vuur tot u een lichtgebonden saus bekomt. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Serveer de hindesteaks met gestoofd witloof, boontjes in spek en kroketjes. Lepel de saus er rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het eekhoorntjesbrood gedurende 1 u weken in warm water. Haal het eruit en hou het water bij. Spoel grondig. Knijp het water er wat uit en snij in stukjes. Laat enkele uren marineren in 1 dl rode wijn.

  3. Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de hindesteaks 2 min. aan beide zijden goudbruin. Zet het vuur lager en bak verder gedurende 3 à 4 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees moet nog rosé zijn. Kruid met peper en zout.

  6. Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Giet de gemarineerde stukjes eekhoorntjesbrood met de wijn en 1/2 dl van het water in de pan en voeg de room toe. Laat een 2-tal min. inkoken op een hevig vuur tot u een lichtgebonden saus bekomt. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Serveer de hindesteaks met gestoofd witloof, boontjes in spek en kroketjes. Lepel de saus er rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 320 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 1 g
Eiwit 39.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Piana del Sole D.O.C. Brindisi Rosso Italië Robijnrode wijn uit Puglia (Zuid-Italië) van vooral negro-amarodruiven. Die zorgen voor een fruitig boeket, een rijpe smaak en een sappige afdronk.

Bekijk het recept digitaal