- Bewaar

- Bewaar
Hindesteak in sausje met eekhoorntjesbrood
Onze drankensuggesties
Wijn Piana del Sole D.O.C. Brindisi Rosso Italië Robijnrode wijn uit Puglia (Zuid-Italië) van vooral negro-amarodruiven. Die zorgen voor een fruitig boeket, een rijpe smaak en een sappige afdronk.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het eekhoorntjesbrood gedurende 1 u weken in warm water. Haal het eruit en hou het water bij. Spoel grondig. Knijp het water er wat uit en snij in stukjes. Laat enkele uren marineren in 1 dl rode wijn.
-
Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de hindesteaks 2 min. aan beide zijden goudbruin. Zet het vuur lager en bak verder gedurende 3 à 4 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees moet nog rosé zijn. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Giet de gemarineerde stukjes eekhoorntjesbrood met de wijn en 1/2 dl van het water in de pan en voeg de room toe. Laat een 2-tal min. inkoken op een hevig vuur tot u een lichtgebonden saus bekomt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de hindesteaks met gestoofd witloof, boontjes in spek en kroketjes. Lepel de saus er rond.
Onze drankensuggesties
Wijn Piana del Sole D.O.C. Brindisi Rosso Italië Robijnrode wijn uit Puglia (Zuid-Italië) van vooral negro-amarodruiven. Die zorgen voor een fruitig boeket, een rijpe smaak en een sappige afdronk.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het eekhoorntjesbrood gedurende 1 u weken in warm water. Haal het eruit en hou het water bij. Spoel grondig. Knijp het water er wat uit en snij in stukjes. Laat enkele uren marineren in 1 dl rode wijn.
-
Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de hindesteaks 2 min. aan beide zijden goudbruin. Zet het vuur lager en bak verder gedurende 3 à 4 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees moet nog rosé zijn. Kruid met peper en zout.
-
Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Giet de gemarineerde stukjes eekhoorntjesbrood met de wijn en 1/2 dl van het water in de pan en voeg de room toe. Laat een 2-tal min. inkoken op een hevig vuur tot u een lichtgebonden saus bekomt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de hindesteaks met gestoofd witloof, boontjes in spek en kroketjes. Lepel de saus er rond.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Piana del Sole D.O.C. Brindisi Rosso Italië Robijnrode wijn uit Puglia (Zuid-Italië) van vooral negro-amarodruiven. Die zorgen voor een fruitig boeket, een rijpe smaak en een sappige afdronk.