Hindesteak met jagersgarnituur
Hindesteak met jagersgarnituur

Hindesteak met jagersgarnituur

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 28.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hindesteaks ontdooien.

  3. Snij vlak voor de bereiding de champignons in schijfjes en de uien in ringen.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof de uiringen glazig. Voeg de champignonschijfjes toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt gedurende ± 7 min. stoven.

  6. Verhit in een hoge braadpan 2 eetl. boter. Doe er de hindesteaks in en kleur ze aan beide zijden goudbruin gedurende 2 min. Kruid met peper en zout.

  7. Neem de pan van het vuur, giet er de cognac over en flambeer (weg van de dampkap!).

  8. Zet de pan weer op het vuur en blus met de rode wijn. Voeg de champignons met de uiringen en het stoofvocht toe. Kruid met tijm en laurier. Laat afgedekt op een zachter vuurtje stoven gedurende 5 min. (het vlees mag nog rosé zijn).

  9. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Breng het braadvocht aan de kook. Voeg 1 eetl. tomatenpuree en 1 dl room toe en laat lichtjes inkoken. Verwijder het blaadje laurier en het takje tijm.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de hindesteaks met de garnituur ernaast en geef er aardappelkroketten of hertoginnenaardappelen bij. Versier met halve peertjes gevuld met veenbessenmoes of gestoofd witloof.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hindesteaks ontdooien.

  3. Snij vlak voor de bereiding de champignons in schijfjes en de uien in ringen.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en stoof de uiringen glazig. Voeg de champignonschijfjes toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt gedurende ± 7 min. stoven.

  6. Verhit in een hoge braadpan 2 eetl. boter. Doe er de hindesteaks in en kleur ze aan beide zijden goudbruin gedurende 2 min. Kruid met peper en zout.

  7. Neem de pan van het vuur, giet er de cognac over en flambeer (weg van de dampkap!).

  8. Zet de pan weer op het vuur en blus met de rode wijn. Voeg de champignons met de uiringen en het stoofvocht toe. Kruid met tijm en laurier. Laat afgedekt op een zachter vuurtje stoven gedurende 5 min. (het vlees mag nog rosé zijn).

  9. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Breng het braadvocht aan de kook. Voeg 1 eetl. tomatenpuree en 1 dl room toe en laat lichtjes inkoken. Verwijder het blaadje laurier en het takje tijm.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de hindesteaks met de garnituur ernaast en geef er aardappelkroketten of hertoginnenaardappelen bij. Versier met halve peertjes gevuld met veenbessenmoes of gestoofd witloof.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 28.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje Grote Spaanse wijn: pittig, fruitig en met een fijne houttoets. De Reserva wordt alleen gemaakt in de beste jaren. De meest rijpe druiven worden geselecteerd en de jonge wijn rijpt in eiken vaten. Wijn Oomoo Shiraz Hardys - McLaren Vale Australië Een op-en-top shiraz die opent met een ondoorzichtige, bijna zwarte kleur en een rijk boeket van zwart fruit en zoete kruiden. Fris kruidige aanzet, gevolgd door een heel vlezige smaak met opnieuw veel zwart fruit en een vinnige aciditeit. Vol, krachtig en elegant.

Bekijk het recept digitaal