- Bewaar
- Bewaar
Hindesteak met kerriesaus en groentegarnituur
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor | Carmenère Old Vines | Colchagua Valley | Chili Les Hauts Rocs | A.O.P. Rasteau
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de appel en snij in 8 partjes.
-
Snij het witloof in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij in repen.
-
Snij de prei in repen van 10 cm lang.
-
Hak de noten fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een ovenbestendige pan en bak de hindesteaks aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en neem van het vuur.
-
Schik de appelen rond de steaks. Leg de tijm en laurier op het vlees. Zet de pan 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte).
-
Snipper intussen de halve ui en het knoflook fijn. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en bak de ui en het knoflook glazig. Kruid met het kerriepoeder en laat 30 sec. al roerend bakken op een matig vuur. Giet er de wildfond bij en laat 5 min. doorkoken. Zet opzij.
-
Neem het vlees uit de pan, wikkel in aluminium folie en laat nog 5 min. rusten in de uitgeschakelde oven.
-
Giet intussen de kerriesaus in de pan en schraap de braadresten los. Giet de saus met de appeltjes door een zeef in een steelpan en druk er al het vocht uit met een vork. Laat de saus voor de helft inkoken.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de groentereepjes ± 10 min. op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Meng er de noten en de veenbessen onder en laat nog even bakken.
-
Bind de saus eventueel met instantsausbinder en klop er op het einde 1 koffi el. boter door.
-
Afwerking:
-
Snij elke steak in 3 schuine stukken. Maak een torentje van de groentjes op de borden en schik er 3 stukken vlees rond. Lepel wat saus op elk bord en geef er de rest apart bij. Serveer met kroketten.
Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren hindesteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor | Carmenère Old Vines | Colchagua Valley | Chili Les Hauts Rocs | A.O.P. Rasteau
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de appel en snij in 8 partjes.
-
Snij het witloof in de lengte in 2, verwijder de harde kern en snij in repen.
-
Snij de prei in repen van 10 cm lang.
-
Hak de noten fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een ovenbestendige pan en bak de hindesteaks aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en neem van het vuur.
-
Schik de appelen rond de steaks. Leg de tijm en laurier op het vlees. Zet de pan 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de dikte).
-
Snipper intussen de halve ui en het knoflook fijn. Smelt 1 eetl. boter in een steelpan en bak de ui en het knoflook glazig. Kruid met het kerriepoeder en laat 30 sec. al roerend bakken op een matig vuur. Giet er de wildfond bij en laat 5 min. doorkoken. Zet opzij.
-
Neem het vlees uit de pan, wikkel in aluminium folie en laat nog 5 min. rusten in de uitgeschakelde oven.
-
Giet intussen de kerriesaus in de pan en schraap de braadresten los. Giet de saus met de appeltjes door een zeef in een steelpan en druk er al het vocht uit met een vork. Laat de saus voor de helft inkoken.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de groentereepjes ± 10 min. op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Meng er de noten en de veenbessen onder en laat nog even bakken.
-
Bind de saus eventueel met instantsausbinder en klop er op het einde 1 koffi el. boter door.
-
Afwerking:
-
Snij elke steak in 3 schuine stukken. Maak een torentje van de groentjes op de borden en schik er 3 stukken vlees rond. Lepel wat saus op elk bord en geef er de rest apart bij. Serveer met kroketten.
Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren hindesteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Casa Mayor | Carmenère Old Vines | Colchagua Valley | Chili Les Hauts Rocs | A.O.P. Rasteau