Hindesteak met portosausje
Hindesteak met portosausje

Hindesteak met portosausje

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 34.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (mag enkele uren vooraf)
  3. Breng de wildfond aan de kook en doe er de diepgevroren soepgroenten bij. Kruid met de verse peterselie, tijm, laurier, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuurtje. Mix grof en zet koel weg.

  4. Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees op een hevig vuur 2 min. goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en bak verder gedurende 3 à 4 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees moet nog rosé zijn. Kruid met peper en zout, haal het vlees uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie.

  7. Giet de gekruide wildfond met soepgroenten uit de voorbereiding door een zeef in een pan. Voeg de portogelei toe en laat 2 min. inkoken. Neem de pan van het vuur en laat er het stukje chocolade in smelten. Werk de saus af met 2 eetl. boter, die u in stukjes toevoegt en door de saus klopt. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Snij de hindesteaks in dunne sneetjes om op te dienen. Lepel er wat saus rond en geef er hertoginnenaardappeltjes of gratin bij. Combineer met gestoofd witloof, gekookte worteltjes of een babypeertje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (mag enkele uren vooraf)
  3. Breng de wildfond aan de kook en doe er de diepgevroren soepgroenten bij. Kruid met de verse peterselie, tijm, laurier, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuurtje. Mix grof en zet koel weg.

  4. Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees op een hevig vuur 2 min. goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager en bak verder gedurende 3 à 4 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees moet nog rosé zijn. Kruid met peper en zout, haal het vlees uit de pan en hou het warm onder aluminiumfolie.

  7. Giet de gekruide wildfond met soepgroenten uit de voorbereiding door een zeef in een pan. Voeg de portogelei toe en laat 2 min. inkoken. Neem de pan van het vuur en laat er het stukje chocolade in smelten. Werk de saus af met 2 eetl. boter, die u in stukjes toevoegt en door de saus klopt. Breng op smaak met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Snij de hindesteaks in dunne sneetjes om op te dienen. Lepel er wat saus rond en geef er hertoginnenaardappeltjes of gratin bij. Combineer met gestoofd witloof, gekookte worteltjes of een babypeertje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 387 kcal
Vet 22.7 g
Koolhydraat 7.5 g
Eiwit 34.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Mercurey A.C. Tastevinage Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal