Hindesteak met rum-frambozensaus
Hindesteak met rum-frambozensaus

Hindesteak met rum-frambozensaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 689 kcal
Vet 38 g
Koolhydraat 29.7 g
Eiwit 49.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de bananen elk in 3 stukken en besprenkel met citroensap. Rol er een sneetje spek rond.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 4 eetl. boter in een braadpan en bak de hindensteaks goudbruin aan beide kanten in ± 2 min. Laat op een zacht vuur 1 à 2 min. verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).

  7. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Bak de gesnipperde sjalot glazig in dezelfde pan. Voeg de rum toe, de diepgevroren frambozen, de wildfond, het kruidentuiltje, het paprikapoeder, de cayennepeper en de bloemsuiker. Laat 10 min. al roerend goed doorkoken.

  8. Duw de saus door een fijne zeef, kruid met peper en zout, warm opnieuw op en bind lichtjes met sausbinder.

  9. Maak ondertussen de bananen-spekrolletjes. Smelt 2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak ze gedurende 5 min.

  10. Afwerking:
  11. Schik de hindesteaks op de borden en versier met de bananen-spekrolletjes. Geef er de saus apart bij en dien op met een toefje waterkers en kroketjes of aardappelrösti.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hindesteaks oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Snij de bananen elk in 3 stukken en besprenkel met citroensap. Rol er een sneetje spek rond.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 4 eetl. boter in een braadpan en bak de hindensteaks goudbruin aan beide kanten in ± 2 min. Laat op een zacht vuur 1 à 2 min. verder bakken (het vlees moet nog rosé zijn).

  7. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Bak de gesnipperde sjalot glazig in dezelfde pan. Voeg de rum toe, de diepgevroren frambozen, de wildfond, het kruidentuiltje, het paprikapoeder, de cayennepeper en de bloemsuiker. Laat 10 min. al roerend goed doorkoken.

  8. Duw de saus door een fijne zeef, kruid met peper en zout, warm opnieuw op en bind lichtjes met sausbinder.

  9. Maak ondertussen de bananen-spekrolletjes. Smelt 2 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak ze gedurende 5 min.

  10. Afwerking:
  11. Schik de hindesteaks op de borden en versier met de bananen-spekrolletjes. Geef er de saus apart bij en dien op met een toefje waterkers en kroketjes of aardappelrösti.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 689 kcal
Vet 38 g
Koolhydraat 29.7 g
Eiwit 49.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Shiraz-Cabernet Sauvignon Australië Heerlijke rode wijn van cabernet sauvignon- en shirazdruiven uit Zuidoost- Australië. Neus van kersen, rood fruit en een kruidige toets. Volle en bijzonder sappige smaak. Wijn La Maréchaude A.C. Lalande-de-Pomerol Krachtige en soepele bordeauxwijn met een rijke en fruitige neus. Afkomstig uit de buurgemeente van Pomerol.

Bekijk het recept digitaal