Hondstong met nectarinesaus
Hondstong met nectarinesaus

Hondstong met nectarinesaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 29.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Ontpit de nectarines en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  6. Voeg de blokjes nectarine toe en bak 3 à 5 min.

  7. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  8. Doe de witte wijn samen met de room en het visbouillonblokje in de kookpot. Leg er de diepgevroren hondstongrolletjes naast elkaar in. Laat 12 à 15 min. garen net onder het kookpunt.

  9. Voeg de gekruide nectarineblokjes en de diepgevroren garnalen toe. Laat nog 2 à 3 min. warm worden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Bind het kookvocht eventueel met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de hondstongrolletjes over de borden en lepel er de nectarinesaus rond. Serveer met gekookte aardappelen of puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Ontpit de nectarines en snij in gelijke blokjes van 1 cm.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  6. Voeg de blokjes nectarine toe en bak 3 à 5 min.

  7. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de kookpot en zet opzij.

  8. Doe de witte wijn samen met de room en het visbouillonblokje in de kookpot. Leg er de diepgevroren hondstongrolletjes naast elkaar in. Laat 12 à 15 min. garen net onder het kookpunt.

  9. Voeg de gekruide nectarineblokjes en de diepgevroren garnalen toe. Laat nog 2 à 3 min. warm worden. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Bind het kookvocht eventueel met instantsausbinder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de hondstongrolletjes over de borden en lepel er de nectarinesaus rond. Serveer met gekookte aardappelen of puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 29.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ciney Blond (Abdijbier) Wijn Trumpeter Viognier-Chardonnay Rutini - Mendoza - Argentinië (Witte wijn)

Bekijk het recept digitaal