Hondstongfilet met groentepuree en mosterdsaus
Hondstongfilet met groentepuree en mosterdsaus

Hondstongfilet met groentepuree en mosterdsaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 42.1 g
Eiwit 41.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog .

  4. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen, de diepgevroren groenteblokjes en het knoflook ± 20 min. in lichtgezouten water.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilets ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  9. Giet de aardappelen en de groenten af, prak fijn en roer er 1 eetl. boter door. Kruid naar smaak met nootmuskaat , peper en zout. Roer er de melk door.

  10. Haal de vis uit de pan. Giet er de visfond en de lichte room in en schraap de braadresten los. Laat even koken. Roer er de mosterd onder en breng op smaak met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog .

  4. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen, de diepgevroren groenteblokjes en het knoflook ± 20 min. in lichtgezouten water.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilets ± 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  9. Giet de aardappelen en de groenten af, prak fijn en roer er 1 eetl. boter door. Kruid naar smaak met nootmuskaat , peper en zout. Roer er de melk door.

  10. Haal de vis uit de pan. Giet er de visfond en de lichte room in en schraap de braadresten los. Laat even koken. Roer er de mosterd onder en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 467 kcal
Vet 14.8 g
Koolhydraat 42.1 g
Eiwit 41.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Domaine Boyar Chardonnay Bulgarije

Bekijk het recept digitaal