Hondstongrolletjes in een broccolisausje
Hondstongrolletjes in een broccolisausje

Hondstongrolletjes in een broccolisausje

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 7 g
Koolhydraat 33.7 g
Eiwit 44.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardappelen en snij in grove stukken.

  4. Snij de broccoli in roosjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Laat de diepgevroren hondstongrolletjes ± 20 min. gaar worden in een kookpot met de visbouillon, op een zacht vuur.

  8. Kook ondertussen de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Kook de broccoli en de fijngesnipperde ui 10 min. gaar in water. Giet af. Voeg de gevogeltefond toe en mix tot een gladde saus. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Giet de aardappelen af en pureer. Roer er de boter en de melk onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de broccolisaus over de borden en schik er 3 hondstongrolletjes in. Serveer met een stukje stokbrood en versier met grijze garnalen. Geef er eventueel kleine roosjes gestoomde bloemkool bij.

Tip

Ook lekker Vervang de broccoli door prei, wortelen, witloof … Voor de kids Voor kinderen kan u de hondstongrolletjes eventueel vervangen door fish sticks.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Schil de aardappelen en snij in grove stukken.

  4. Snij de broccoli in roosjes.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Laat de diepgevroren hondstongrolletjes ± 20 min. gaar worden in een kookpot met de visbouillon, op een zacht vuur.

  8. Kook ondertussen de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.

  9. Kook de broccoli en de fijngesnipperde ui 10 min. gaar in water. Giet af. Voeg de gevogeltefond toe en mix tot een gladde saus. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Giet de aardappelen af en pureer. Roer er de boter en de melk onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de broccolisaus over de borden en schik er 3 hondstongrolletjes in. Serveer met een stukje stokbrood en versier met grijze garnalen. Geef er eventueel kleine roosjes gestoomde bloemkool bij.

Tip

Ook lekker Vervang de broccoli door prei, wortelen, witloof … Voor de kids Voor kinderen kan u de hondstongrolletjes eventueel vervangen door fish sticks.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Vet 7 g
Koolhydraat 33.7 g
Eiwit 44.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mongozo Premium Pilsener Wijn Château La France | A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal