Hondstongrolletjes met wortelen, prei en puree
Hondstongrolletjes met wortelen, prei en puree

Hondstongrolletjes met wortelen, prei en puree

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 16.1 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 49.3 g
Suiker 11 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 44.5 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (10 min.)
  3. Schil de wortelen. Snij in de lengte in 4, daarna in kleine stukjes.

  4. Snij de preiwitten in de lente in 2 en daarna in fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Breng 1 L water aan de kook in een kookpot en doe er 1 blokje visbouillon bij. Voeg de diepgevroren hondstongrolletjes toe. Dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de laatste 10 min. de wortelstukjes toe.

  7. Verwarm intussen de aardappelpuree (bereiding: zie verpakking).

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Schep de wortelen met een schuimspaan uit de bouillon en voeg toe aan de prei. Haal van het vuur en meng er de ricotta onder.

  9. Schep de hondstongrolletjes met een schuimspaan uit de bouillon.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de groenten over de borden en schik er telkens 2 hondstongrolletjes op. Serveer met de puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voorbereiding (10 min.)
  3. Schil de wortelen. Snij in de lengte in 4, daarna in kleine stukjes.

  4. Snij de preiwitten in de lente in 2 en daarna in fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Breng 1 L water aan de kook in een kookpot en doe er 1 blokje visbouillon bij. Voeg de diepgevroren hondstongrolletjes toe. Dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de laatste 10 min. de wortelstukjes toe.

  7. Verwarm intussen de aardappelpuree (bereiding: zie verpakking).

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Schep de wortelen met een schuimspaan uit de bouillon en voeg toe aan de prei. Haal van het vuur en meng er de ricotta onder.

  9. Schep de hondstongrolletjes met een schuimspaan uit de bouillon.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de groenten over de borden en schik er telkens 2 hondstongrolletjes op. Serveer met de puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 540 kcal
Vet 16.1 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 49.3 g
Suiker 11 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 44.5 g
Zout 3.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Sterk blond bier Wijn Pazo La Maza Albariño D.O. Rías Baixas Spanje

Bekijk het recept digitaal