Honingzoet hapje met gerookte eend en ricotta
Honingzoet hapje met gerookte eend en ricotta

Honingzoet hapje met gerookte eend en ricotta

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 3.2 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 13 g
Suiker 7.5 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 3.1 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op.

  3. Snipper het bieslook fijn. Meng het onder de blaadjes van de tijm, het pompelmoessap en de ricotta. Kruid met peper.

  4. Steek de sneetjes peperkoek uit met een mooi vormpje (bv. een ster). Snij de waterkers van de wortel.

  5. Besmeer de peperkoekvormpjes met het ricottamengsel en schik er een partje pompelmoes en een sneetje gerookte eendenborstfilet op. Zet vast met een prikker en werk af met een takje waterkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees met een scherp mes. Snij de partjes van tussen de vliesjes. Vang het sap op.

  3. Snipper het bieslook fijn. Meng het onder de blaadjes van de tijm, het pompelmoessap en de ricotta. Kruid met peper.

  4. Steek de sneetjes peperkoek uit met een mooi vormpje (bv. een ster). Snij de waterkers van de wortel.

  5. Besmeer de peperkoekvormpjes met het ricottamengsel en schik er een partje pompelmoes en een sneetje gerookte eendenborstfilet op. Zet vast met een prikker en werk af met een takje waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 96 kcal
Vet 3.2 g
Verzadigd vet 1.3 g
Koolhydraat 13 g
Suiker 7.5 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 3.1 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal