- Bewaar

- Bewaar
Indische linzenschotel met kerriegroenten
Onze drankensuggesties
Wijn Tarapacá Rosé Central Valley Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de preiwitten in fijne schijfjes.
-
Snij de ongeschilde courgette in blokjes.
-
Hak het teentje knoflook fijn.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olie in een grote braadpan en voeg het fijngehakte knoflook en de currypasta toe. Meng en voeg de wortelen, de prei en de courgette toe. Dek af en laat 5 min. bakken.
-
Voeg de linzen, de kokosmelk en 1/2 L water toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat ± 1 u. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om, tot de bereiding gebonden is. Als ze nog te vloeibaar is, neem dan eventueel op het einde van de kooktijd het deksel van de pan.
-
Kook intussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
-
Afwerking:
-
Dien de linzenschotel op met de basmatirijst en werk af met de fijngesnipperde koriander.
Onze drankensuggesties
Wijn Tarapacá Rosé Central Valley Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en de preiwitten in fijne schijfjes.
-
Snij de ongeschilde courgette in blokjes.
-
Hak het teentje knoflook fijn.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olie in een grote braadpan en voeg het fijngehakte knoflook en de currypasta toe. Meng en voeg de wortelen, de prei en de courgette toe. Dek af en laat 5 min. bakken.
-
Voeg de linzen, de kokosmelk en 1/2 L water toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat ± 1 u. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om, tot de bereiding gebonden is. Als ze nog te vloeibaar is, neem dan eventueel op het einde van de kooktijd het deksel van de pan.
-
Kook intussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.
-
Afwerking:
-
Dien de linzenschotel op met de basmatirijst en werk af met de fijngesnipperde koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Tarapacá Rosé Central Valley Chili