Indische linzenschotel met kerriegroenten
Indische linzenschotel met kerriegroenten

Indische linzenschotel met kerriegroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 96 g
Eiwit 23.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de preiwitten in fijne schijfjes.

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes.

  4. Hak het teentje knoflook fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olie in een grote braadpan en voeg het fijngehakte knoflook en de currypasta toe. Meng en voeg de wortelen, de prei en de courgette toe. Dek af en laat 5 min. bakken.

  8. Voeg de linzen, de kokosmelk en 1/2 L water toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat ± 1 u. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om, tot de bereiding gebonden is. Als ze nog te vloeibaar is, neem dan eventueel op het einde van de kooktijd het deksel van de pan.

  9. Kook intussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  10. Afwerking:
  11. Dien de linzenschotel op met de basmatirijst en werk af met de fijngesnipperde koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de preiwitten in fijne schijfjes.

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes.

  4. Hak het teentje knoflook fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olie in een grote braadpan en voeg het fijngehakte knoflook en de currypasta toe. Meng en voeg de wortelen, de prei en de courgette toe. Dek af en laat 5 min. bakken.

  8. Voeg de linzen, de kokosmelk en 1/2 L water toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, dek af en laat ± 1 u. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om, tot de bereiding gebonden is. Als ze nog te vloeibaar is, neem dan eventueel op het einde van de kooktijd het deksel van de pan.

  9. Kook intussen de basmatirijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  10. Afwerking:
  11. Dien de linzenschotel op met de basmatirijst en werk af met de fijngesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 728 kcal
Vet 27.8 g
Koolhydraat 96 g
Eiwit 23.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapacá Rosé Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal