Aalbes

Eten volgens de seizoenen heeft heel wat voordelen. Fruit en groenten van het seizoen hebben meer smaak en vitamines, brengen variatie in je menu, zijn vaak duurzamer en hebben een interessantere prijs. Daarom inspireren we je met interessante weetjes, praktische tips en originele recepten met het fruit of de groente van het moment.

aalbessen_packshot-1.png
Deze bessen zorgen voor een explosie van smaak in de mond. Dankzij hun frisse, zurige smaak geven ze nog meer smaak aan fruitsla. Ze zijn ook ideaal om koude schotels en slaatjes mee te versieren. Aalbessen worden eveneens gebruikt in bereidingen zoals gebak (taartjes, cake ...) en confituur. Ze zijn rijk aan vezels.

Hoe aalbessen bewaren?

In de koelkast bewaar je de aalbessen 1 tot 3 dagen. Buiten de koelkast max. 2 dagen. Je kan aalbessen perfect invriezen tot 12 maanden.

Hoe aalbessen schoonmaken

Aalbessen zijn fragiel. Was ze vlak voor het serveren en verwijder het steeltje pas na het wassen. Dit gaat makkelijk met een vork: trek het steeltje door de tanden van een vork zodat alle bessen eraf schuiven.

Recepten met aalbessen

Ons kookteam maakte voor jou deze snelle, makkelijke en evenwichtige recepten, goedgekeurd door onze voedingsdeskundigen. Inspiratie in overvloed!