Zomerse meloenen, recht van onze telers

Duurzaam gekweekt, van de beste kwaliteit

  • Natuurlijk gerijpt onder de zon: onze meloenen groeien in Zuid-Europa, op zorgvuldig gekozen percelen in Spanje en Frankrijk. De planten krijgen er wat ze nodig hebben: gezonde grond, voldoende zonlicht en nauwgezette verzorging. En dat proef je meteen.
  • De juiste meloen op het juiste moment: pas wanneer de vrucht perfect rijp is, wordt ze met de hand geplukt. Zo weet je zeker dat je een meloen krijgt die sappig is, met de perfecte textuur en vol smaak. Nooit melig, nooit flauw.
  • Duurzame teelt, natuurlijke smaak: onze telers investeren in milieuvriendelijke technieken. Zo maken ze gebruik van druppelirrigatie om water te besparen. Of ze maken zo weinig mogelijk gebruik van pesticiden. Dat allemaal om een zo gezond mogelijke én smaakvolle vrucht te kweken.

Onze plukkers kiezen alleen perfect rijpe meloenen uit. En alleen de beste exemplaren belanden in de rekken van je Colruyt-winkel.

Wist je dat ...

  • Meloenen voor meer dan 90% uit water bestaan? De ideale dorstlesser bij zomerse temperaturen.
  • Watermeloenen rijk zijn aan antioxidanten, vitamine A, C, E, potassium en magnesium?
  • Het aroma van een meloen een goede indicatie is van de zoetheid? Hoe geuriger, hoe rijper!
  • Ervaren landbouwers weten of een meloen rijp is door erop te kloppen of naar de onderkant te kijken?

Elke soort zijn eigen karakter

  • Charentais (ook bekend als cavaillon of cantaloupe): klassieke meloen barstensvol smaak. Met veel liefde en zorg geteeld in zuiderse regio's. Het vruchtvlees is zacht en smeltend, met een bloemig, licht muskusachtig aroma dat je al ruikt voor je proeft.
  • Watermeloen: voornamelijk geteeld in het Middellandse Zeegebied. De perfecte sappige en krokante dorstlesser. De mooie rode kleur dankt hij aan lycopeen, een antioxidant die goed is voor hart, huid en ogen.
  • Galia: charmeert met haar verfijnde aroma en subtiele, honingachtige zoetheid. Dankzij natuurlijke rijping onder de Spaanse zon en nauwkeurige oogste op het perfecte moment, smaakt elke galia-meloen naar de zomer.
  • Piel de Sapo: komt tijdens het seizoen uit Spanje, de rest van het jaar uit Brazilië en Senegal. Dankzij zorgvuldige selectie van zaden, natuurlijke bestuiving en handmatige oogst is dit een meloen die even goed smaakt als hij eruitziet. Ideaal om zo te eten maar ook perfect in heel wat gerechten.

Mmmm ... meloenen!

De zomer, dat is het seizoen van de meloenen: heerlijk verfrissend, sappig en natuurlijk zoet. Bij Colruyt kiezen we daarom uitsluitend voor meloenen van telers die hun vak door en door beheersen. Mensen die werken met respect voor de natuur, met oog voor smaak én met liefde voor hun product.