Watermeloen

Eten volgens de seizoenen heeft heel wat voordelen. Fruit en groenten van het seizoen hebben meer smaak en vitamines, brengen variatie in je menu, zijn vaak duurzamer en hebben een interessantere prijs. Daarom inspireren we je met interessante weetjes, praktische tips en originele recepten met het fruit of de groente van het moment.

watermeloen_sfeerbeeld.png

Watermeloen is een grote bolvormige of ovale vrucht, met een donkergroene schil, die 3 tot 5 kg weegt. Het vruchtvlees is rooskleurig, verfrissend en een beetje zoet.

Watermeloen bestaat voor 92 % uit water en is een bron van vezels.

In de keuken kan je best wel wat verrassende gerechten maken met watermeloen.

Hoe watermeloen kiezen?

Een goede watermeloen is zwaar en klinkt niet hol.

Hoe watermeloen klaarmaken?

  • Snij in plakjes voor een knapperige en verfrissende hap. 
  • In stukjes gesneden en zonder de zaadjes, voeg je watermeloen zo toe aan fruitsla. 
  • Of origineler: confituur van watermeloen! Gebruik 750 gr suiker voor 1 kg vruchtvlees van watermeloen.

Recepten met watermeloen

Ons kookteam maakte voor jou deze snelle, makkelijke en evenwichtige recepten, goedgekeurd door onze voedingsdeskundigen. Inspiratie in overvloed!