Inktvisringen in tomatensaus
Inktvisringen in tomatensaus

Inktvisringen in tomatensaus

20 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 7 g
Eiwit 19.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de inktvisringen 2 min.

  3. Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. meebakken.

  4. Voeg de tomatenstukjes toe, samen met de wijn, de tomatenpuree, het blokje visbouillon, het blaadje laurier en de olijven. Laat 15 min. sudderen.

  5. Voeg de dragon en de peterselie toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Laat afkoelen en serveer koud of lauw.

Tip

Vervolledig de mezzetafel met kant-en-klare hapjes zoals kleine zwarte olijven, tarama, tzatziki, fetakaas, noordse garnalen en ciabatta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak de inktvisringen 2 min.

  3. Voeg de ui en het knoflook toe en laat 2 min. meebakken.

  4. Voeg de tomatenstukjes toe, samen met de wijn, de tomatenpuree, het blokje visbouillon, het blaadje laurier en de olijven. Laat 15 min. sudderen.

  5. Voeg de dragon en de peterselie toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. Laat afkoelen en serveer koud of lauw.

Tip

Vervolledig de mezzetafel met kant-en-klare hapjes zoals kleine zwarte olijven, tarama, tzatziki, fetakaas, noordse garnalen en ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 264 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 7 g
Eiwit 19.4 g

Bekijk het recept digitaal