Hapjes voor je BBQ
Elke dag ga ik bij 3 concurrenten de prijzen opnemen. En in het BBQ-seizoen checken we zeker alle ingrediënten voor de aperohapjes en de promo’s op de ‘sauzekes’!
10 tips voor de lekkerste BBQ-hapjes
- Variatie: zorg voor een mix tussen vlees, vis en veggie. Voorzie hapjes op spiesjes, in miniburgers of gewoon puur, bv. gegrilde groenten.
- Vers: kies voor verse seizoensproducten. Want in het seizoen is de smaak en de kwaliteit op zijn best.
- Homemade: verras je gasten met zelfgemaakte hapjes, dat wordt altijd gesmaakt.
- Planning: koude hapjes kan je al de dag vooraf maken, warme hapjes bak je op het moment zelf of laat je even opwarmen op de BBQ.
- Extra smaak: geef een extra toets aan je BBQ-hapjes met marinades of kruidenzout.
- Houtskool: varieer met soorten houtskool voor verschillende smaken.
- Presentatie: serveer je hapjes feestelijk op een mooie schaal of plank, of in leuke kommetjes met cocktailprikkers.
- Selfservice: serveer je hapjes in buffetvorm, dan nemen je gasten wat ze willen.
- Bonus: wat sausjes bij je hapjes maken het allemaal nog lekkerder.
- Mix & match: verdeel wat ingrediënten over kommetjes en laat je gasten zelf hun saus of topping van hun BBQ-hapje samenstellen. Denk aan fijngesneden ui, partjes limoen, ananas, blaadjes koriander, chilisaus, sojasaus, pindasaus of sesamolie.
4 soorten BBQ-hapjes
Ontdek de Moink Balls in onze apero BBQ-schotel
Als je het geluid van een koe en een varken samenvoegt, 'Mooo' en 'Oink', dan krijg je ... Moink Balls! Balletjes rundvlees met een sneetje spek errond. Een heerlijk en origineel BBQ-hapje boordevol smaak dat je nu in onze apero BBQ-schotel vindt.
Tip voor extra smaak: rol de balletjes vooraf door een pittige dry rub en laat ze lekker lang roken. Werk af met een beetje barbecuesaus.
3 tips voor een tafel vol BBQ-hapjes
- Variatie: voorzie koude hapjes, warme hapjes, hapjes op een stokje, in een glaasje, op een toastje ... En vergeet geen lepeltjes en eventueel een kommetje voor het afval.
- 6 hapjes per persoon: zet de tafel niet té vol. Een zestal hapjes per persoon is meestal voldoende. Zo kunnen je gasten ook nog van de rest genieten.
- Dipgroenten: een kleurrijke groenteschotel doet het altijd goed. Denk aan radijzen, kerstomaatjes, wortel-, komkommer- en paprikastaafjes, bloemkoolroosjes, Romeinse slaharten, edamamebonen, sugarsnaps en groene-aspergepunten met een paar lekkere dipsauzen.
BBQ of niet. We leggen elke dag onze prijzen op de rooster.
In de beenhouwerij kijken we altijd uit naar het BBQ-seizoen. Het seizoen van de ribbetjes, de groenteburgers, of mijn persoonlijke favoriet: de kalkoenbrochettes! En bij ons koop je al dat lekkers voor de laagste prijzen. Wij checken elke dag de prijzen en promo's van onze concurrenten, en verlagen de onze. Want BBQ of niet. Wij leggen elke dag onze prijzen op de rooster.