Een smakelijke BBQ voor de laagste prijzen. Zo maken we 't verschil.

BBQ vlees

Een barbecue gepland? Vind hier alles wat je moet weten over perfect gebakken BBQ-vlees. Ontdek ook onze smakelijke recepten, van brochettes en brazades tot lamskoteletten en ribbetjes.

bbq-vlees-intro.jpg

Onze aankopers gaan persoonlijk het vlees uitkiezen. Zo zijn ze zeker van de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Horst, prijsopnemer beenhouwerij

10 tips voor steak op de BBQ

  1. Kies voor een goed stuk vlees zoals ribeye, entrecote of T-bonesteak. Dan krijg je de beste smaak en textuur.
  2. Haal de steak voor het grillen al uit de koelkast. Zo komt hij op kamertemperatuur en bakt hij gelijkmatig.
  3. Versterk de smaak van je steak door hem te marineren of te kruiden.
  4. Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is voor je de steak erop legt. Zo schroei je de buitenkant en blijft de binnenkant sappiger. 
  5. Bak de steak 3 à 4 min. aan elke kant op een hete BBQ van 200 à 220 °C.
  6. Gebruik de indirecte grillmethode voor een dikkere steak. Rooster de steak eerst direct op het hete rooster voor een mooie korst en verplaats hem daarna naar een minder hete zone om langzaam te garen.
  7. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur in je steak te controleren.
  8. Haal de steak van de BBQ en laat hem 5 à 10 min. rusten voor het aansnijden. Zo verdelen de sappen zich gelijkmatig en blijft het vlees lekker sappig.
  9. Snij de steak altijd tegen de draad in. Zo breek je de vezels van het vlees en krijg je een malse textuur

 

10 tips voor hamburgers op de BBQ

  1. Kies de basis voor je hamburger: gehakt, vis of een vegetarisch alternatief zoals halloumi. 
  2. Kruid het gehakt naar smaak met lookpoeder, cayennepeper of komijn.  
  3. Kies je broodje: een klassiek hamburgerbroodje, een pistolet, Turks brood ...
  4. Vorm hamburgers van het gehakt. Reken ongeveer 150 g per persoon. Maak de hamburgers allemaal even groot en zorg ervoor dat ze iets groter zijn dan de broodjes, want het vlees krimpt tijdens het bakken. 
  5. Gebruik verschillende soorten houtskool om de smaak te beïnvloeden. Of strooi voor het bakken wat vuurkruiden op de kolen. 
  6. Zorg ervoor dat het barbecuerooster helemaal proper is. 
  7. Verwarm de BBQ goed voor en bak het vlees 3 à 4 min. aan elke kant op een middelhoge temperatuur. Laat de hamburgers na het bakken even rusten. 
  8. Verwarm de broodjes heel kort mee op de barbecue.
  9. Geef je burger wat extra smaak door er een sneetje kaas op te laten smelten of door gegrilde groenten als ui, paprika of courgette toe te voegen.
  10. Werk je hamburger af met sauzen als ketchup, mosterd of barbecuesaus en toppings als augurken, sla, tomaten, komkommer of geroosterde ui.

7 sausjes voor bij de BBQ

  1. Mayonaise: klassieke saus die je makkelijk zelf maakt.
  2. Cocktailsaus: het beste van 2 werelden, een saus met ketchup én mayonaise.
  3. Barbecuesaus: heerlijk als dipsaus, als spread voor hamburgers en als marinade voor ribbetjes.
  4. Knoflookvinaigrette: frisse dressing voor slaatjes, lekker bij gegrilde groenten of als marinade van kip of vis.
  5. Chimichurri: Zuid-Amerikaanse saus op basis van olie en kruiden. Perfect bij gegrild vlees.
  6. Geroosterde paprikahummusLekker bij geroosterde groenten, op een hamburger of een bruschetta, of als aperodip.
  7. Looksauspast goed bij scampi, gefrituurde inktvisringen, zalm of kip of als dressing. Of serveer als aperitief bij rauwe groentjes.

Baktijden per vleessoort

  • Runderbrazade: ± 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
  • Gemarineerde lamskotelet: ± 3 min. aan elke kant op een hete barbecue.
  • Gemarineerd spek: 2 à 3 min. aan elke kant op een hete barbecue.
  • Balletjesbrochette: ± 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
  • Chorizoworst: 5 à 7 min. aan elke kant op een hete barbecue.
  • Gemarineerde kippenpilon: bak eerst goudbruin aan beide kanten op een hete barbecue. Schuif naar de zijkant van de barbecue en bak nog 30 à 40 min. gaar. Draai geregeld om.
  • Gemarineerde kippenbrochette: ± 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
  • Kippenbrazade: ± 5 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

Vrouwelijk rund van bij ons

Ook lekker op je barbecue: ons vrouwelijk rund. Het is 100 % vrouwelijk, 100 % Belgisch én afkomstig van het witblauwras.

Ontdek er alles over

BBQ of niet. We leggen elke dag onze prijzen op de rooster.

In de beenhouwerij kijken we altijd uit naar het BBQ-seizoen. Het seizoen van de ribbetjes, de groenteburgers, of mijn persoonlijke favoriet: de kalkoenbrochettes! En bij ons koop je al dat lekkers voor de laagste prijzen. Wij checken elke dag de prijzen en promo's van onze concurrenten, en verlagen de onze.​ Want BBQ of niet. Wij leggen elke dag onze prijzen op de rooster.​

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven

Ken je onze nieuwsbrieven al? In de wekelijkse Colruyt-nieuwsbrief krijg je een overzicht van  al onze acties en kortingen. Handig om je boodschappen voor te bereiden. In onze recepten-nieuwsbrief recepten ontvang je elke week lekkere recepten, inspiratie voor je weekmenu en interessante kooktips. Nog niet ingeschreven?

Schrijf je in via Xtra