Barbecuesaus
Barbecuesaus

Barbecuesaus

5 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 134 kcal
Energie 561 kj
Vet 1.1 g
Verzadigd vet 0.1 g
Koolhydraat 29.5 g
Suiker 26.8 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 1.4 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding (5 min.)
  2. Doe alle ingrediënten in een kookpot en laat 5 min. koken.

  3. Laat afkoelen en bewaar afgesloten in de koelkast ± 2 weken.

Tip
Ook lekker ...

Gebruik de saus ook eens om vlees en groenten mee te lakken. Besmeer die daarvoor met wat barbecuesaus als ze bijna gaar zijn en bak kort af. Laat zeker niet te lang bakken, want de suiker in de saus gaat al snel karamelliseren.

Variëren?

Probeer in plaats van mosterd ook eens teriyakisaus, pikante looksaus of srirachamayonaise.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding (5 min.)
  2. Doe alle ingrediënten in een kookpot en laat 5 min. koken.

  3. Laat afkoelen en bewaar afgesloten in de koelkast ± 2 weken.

Tip
Ook lekker ...

Gebruik de saus ook eens om vlees en groenten mee te lakken. Besmeer die daarvoor met wat barbecuesaus als ze bijna gaar zijn en bak kort af. Laat zeker niet te lang bakken, want de suiker in de saus gaat al snel karamelliseren.

Variëren?

Probeer in plaats van mosterd ook eens teriyakisaus, pikante looksaus of srirachamayonaise.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 134 kcal
Energie 561 kj
Vet 1.1 g
Verzadigd vet 0.1 g
Koolhydraat 29.5 g
Suiker 26.8 g
Vezel 0.4 g
Eiwit 1.4 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g

Bekijk het recept digitaal