- Bewaar

- Bewaar
Involtini met courgetterisotto
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij daarna in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 3 min.
-
Roer er de risottorijst onder en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.
-
Voeg de Italiaanse kruiden toe. Giet er 1 pollepel kippenbouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen.
-
Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de involtini goudbruin aan beide kanten. Zet het vuur lager en laat nog 6 à 8 min. verder garen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de parmezaan. Serveer met de involtini.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 100 g courgette en snij in blokjes. 2 Kook of stoom de courgette en 30 g risottorijst 20 min. gaar. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij daarna in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 3 min.
-
Roer er de risottorijst onder en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.
-
Voeg de Italiaanse kruiden toe. Giet er 1 pollepel kippenbouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen.
-
Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de involtini goudbruin aan beide kanten. Zet het vuur lager en laat nog 6 à 8 min. verder garen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de parmezaan. Serveer met de involtini.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 100 g courgette en snij in blokjes. 2 Kook of stoom de courgette en 30 g risottorijst 20 min. gaar. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia - Italië