Involtini met courgetterisotto
Involtini met courgetterisotto

Involtini met courgetterisotto

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 797 kcal
Vet 32.6 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 67.4 g
Suiker 9.4 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 51.1 g
Zout 3.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij daarna in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 3 min.

  8. Roer er de risottorijst onder en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  9. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Giet er 1 pollepel kippenbouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen.

  10. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de involtini goudbruin aan beide kanten. Zet het vuur lager en laat nog 6 à 8 min. verder garen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de parmezaan. Serveer met de involtini.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 100 g courgette en snij in blokjes. 2 Kook of stoom de courgette en 30 g risottorijst 20 min. gaar. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij daarna in blokjes van 1 cm.

  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de lente-uitjes en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 3 min.

  8. Roer er de risottorijst onder en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  9. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Giet er 1 pollepel kippenbouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen.

  10. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de involtini goudbruin aan beide kanten. Zet het vuur lager en laat nog 6 à 8 min. verder garen.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de parmezaan. Serveer met de involtini.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (25 min.) 1 Schil 100 g courgette en snij in blokjes. 2 Kook of stoom de courgette en 30 g risottorijst 20 min. gaar. 3 Mix fijn met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 797 kcal
Vet 32.6 g
Verzadigd vet 15.5 g
Koolhydraat 67.4 g
Suiker 9.4 g
Vezel 2.3 g
Eiwit 51.1 g
Zout 3.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Taras Boulba Blond bier Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal