Irish stew
Irish stew

Irish stew

2 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 27.2 g
Eiwit 56.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aardappelen en wortelen in schijven, de uien in ringen en de kool in repen.

  3. Snij, indien gewenst, het vlees in kleinere stukken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de boter in een braadpan en kleur het lamsvlees aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Stel de Irish stew samen: leg onderaan in een ovenschotel de schijven aardappel en wortel, de uiringen en de koolrepen.

  7. Kruid met tijm en laurier. Leg er het lamsvlees bovenop.

  8. Giet de Guinness in de braadpan en doe er het bouillonblokje en dl water bij. Laat aan de kook komen en giet over het lamsvlees in de ovenschotel.

  9. Giet er, indien nodig, nog wat water bij tot de groenten bijna onder staan.

  10. Dek de schotel af en laat gedurende 2 u 30 min. gaar worden in de voorverwarmde oven op 180 °C.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op.

Tip

'Stew' bereiden Deze stoofschotel mag niet echt koken, alleen 'trekken'. Vandaar dat het handiger is de schotel in de oven op een constante lage temperatuur te schuiven. In Schotland spreken ze van Scottish stew en ze gebruiken er rundvlees in plaats van lamsvlees.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aardappelen en wortelen in schijven, de uien in ringen en de kool in repen.

  3. Snij, indien gewenst, het vlees in kleinere stukken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de boter in een braadpan en kleur het lamsvlees aan alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.

  6. Stel de Irish stew samen: leg onderaan in een ovenschotel de schijven aardappel en wortel, de uiringen en de koolrepen.

  7. Kruid met tijm en laurier. Leg er het lamsvlees bovenop.

  8. Giet de Guinness in de braadpan en doe er het bouillonblokje en dl water bij. Laat aan de kook komen en giet over het lamsvlees in de ovenschotel.

  9. Giet er, indien nodig, nog wat water bij tot de groenten bijna onder staan.

  10. Dek de schotel af en laat gedurende 2 u 30 min. gaar worden in de voorverwarmde oven op 180 °C.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op.

Tip

'Stew' bereiden Deze stoofschotel mag niet echt koken, alleen 'trekken'. Vandaar dat het handiger is de schotel in de oven op een constante lage temperatuur te schuiven. In Schotland spreken ze van Scottish stew en ze gebruiken er rundvlees in plaats van lamsvlees.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 17.3 g
Koolhydraat 27.2 g
Eiwit 56.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Fort du Bois A.C. Saint-Emilion Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal