Italiaanse gehaktballetjes
Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 725 kcal
Vet 62.3 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 31.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snipper de peterselie en het basilicum fijn.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snij de olijven in stukjes.

  7. Meng het gehakt met het ei, de verse kruiden, de geroosterde pijnboompitten en het paneermeel. Kruid met de Italiaanse mix. Kneed tot een homogene massa en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes langs alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de kippenbouillon toe en laat 10 min. koken op een hevig vuur. Roer er de stukjes olijf onder.

  11. Doe de balletjes bij de tomatensaus en laat nog 10 à 15 min. gaar worden op een zacht vuur.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de balletjes over de borden samen met de saus. Geef er een broodtorentje en boontjes bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snipper de peterselie en het basilicum fijn.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Snij de olijven in stukjes.

  7. Meng het gehakt met het ei, de verse kruiden, de geroosterde pijnboompitten en het paneermeel. Kruid met de Italiaanse mix. Kneed tot een homogene massa en rol balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes langs alle zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de kippenbouillon toe en laat 10 min. koken op een hevig vuur. Roer er de stukjes olijf onder.

  11. Doe de balletjes bij de tomatensaus en laat nog 10 à 15 min. gaar worden op een zacht vuur.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de balletjes over de borden samen met de saus. Geef er een broodtorentje en boontjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 725 kcal
Vet 62.3 g
Koolhydraat 9.9 g
Eiwit 31.2 g

Bekijk het recept digitaal