Italiaanse kaaskoekjes met sesamzaadjes
Italiaanse kaaskoekjes met sesamzaadjes

Italiaanse kaaskoekjes met sesamzaadjes

55 min.
Tussendoortje
24 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 4.9 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de Italiaanse kaas met de bloem en de zachte boter en kneed tot een egaal deeg.

  3. Rol het deeg uit tot een lap van ± 1 cm dik en leg op een bakplaat met bakpapier.

  4. Strooi er de sesamzaadjes over en rol er met de deegrol over zodat de zaadjes lichtjes in het deeg worden gedrukt.

  5. Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Bak het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en snij vierkantjes, cirkeltjes of een andere vorm naar keuze uit het warme deeg.

  10. Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster.

Tip

Maak een lekker en verfrissend voorgerecht met deze kaaskoekjes: Meng het sap en de zeste van 1/2 limoen met 150 g zure room. Kruid met zwarte peper en zout. Snij 100 g gerookte zalm in dunne reepjes en snij de steeltjes van 1 bosje waterkers. Verdeel de kaaskoekjes over 4 borden en lepel wat zure room op elk koekje. Beleg met de zalmreepjes en werk af met de waterkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Meng de Italiaanse kaas met de bloem en de zachte boter en kneed tot een egaal deeg.

  3. Rol het deeg uit tot een lap van ± 1 cm dik en leg op een bakplaat met bakpapier.

  4. Strooi er de sesamzaadjes over en rol er met de deegrol over zodat de zaadjes lichtjes in het deeg worden gedrukt.

  5. Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Bak het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en snij vierkantjes, cirkeltjes of een andere vorm naar keuze uit het warme deeg.

  10. Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster.

Tip

Maak een lekker en verfrissend voorgerecht met deze kaaskoekjes: Meng het sap en de zeste van 1/2 limoen met 150 g zure room. Kruid met zwarte peper en zout. Snij 100 g gerookte zalm in dunne reepjes en snij de steeltjes van 1 bosje waterkers. Verdeel de kaaskoekjes over 4 borden en lepel wat zure room op elk koekje. Beleg met de zalmreepjes en werk af met de waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 66 kcal
Vet 4.9 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 2.2 g

Bekijk het recept digitaal