- Bewaar

- Bewaar
Italiaanse kaaskoekjes met sesamzaadjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng de Italiaanse kaas met de bloem en de zachte boter en kneed tot een egaal deeg.
-
Rol het deeg uit tot een lap van ± 1 cm dik en leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Strooi er de sesamzaadjes over en rol er met de deegrol over zodat de zaadjes lichtjes in het deeg worden gedrukt.
-
Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Bak het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en snij vierkantjes, cirkeltjes of een andere vorm naar keuze uit het warme deeg.
-
Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster.
Maak een lekker en verfrissend voorgerecht met deze kaaskoekjes: Meng het sap en de zeste van 1/2 limoen met 150 g zure room. Kruid met zwarte peper en zout. Snij 100 g gerookte zalm in dunne reepjes en snij de steeltjes van 1 bosje waterkers. Verdeel de kaaskoekjes over 4 borden en lepel wat zure room op elk koekje. Beleg met de zalmreepjes en werk af met de waterkers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Meng de Italiaanse kaas met de bloem en de zachte boter en kneed tot een egaal deeg.
-
Rol het deeg uit tot een lap van ± 1 cm dik en leg op een bakplaat met bakpapier.
-
Strooi er de sesamzaadjes over en rol er met de deegrol over zodat de zaadjes lichtjes in het deeg worden gedrukt.
-
Laat het deeg 30 min. rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Bak het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en snij vierkantjes, cirkeltjes of een andere vorm naar keuze uit het warme deeg.
-
Laat de koekjes volledig afkoelen op een taartrooster.
Maak een lekker en verfrissend voorgerecht met deze kaaskoekjes: Meng het sap en de zeste van 1/2 limoen met 150 g zure room. Kruid met zwarte peper en zout. Snij 100 g gerookte zalm in dunne reepjes en snij de steeltjes van 1 bosje waterkers. Verdeel de kaaskoekjes over 4 borden en lepel wat zure room op elk koekje. Beleg met de zalmreepjes en werk af met de waterkers.