Italiaanse kalfsrolletjes met tapenade en krieltjessalade
Italiaanse kalfsrolletjes met tapenade en krieltjessalade

Italiaanse kalfsrolletjes met tapenade en krieltjessalade

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 39 g
Eiwit 33.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en snipper de helft fijn.

  4. Snij de tomaten in 8 partjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Kook de krielaardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Kruid de kalfsescalopes met zwarte peper en zout, besmeer met de tapenade en bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en de pecorino. Rol strak op en prik vast met een tandenstoker.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de kalfsrolletjes mooi goudbruin aan alle kanten. Overgiet met de kalfsfond en laat ± 15 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  14. Bestrijk een grote ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en verdeel er de krielaardappelen en de tomaten over. Bestrooi met het fijngesnipperde knoflook. Meng alles goed en kruid met zwarte peper en fleur de sel. Zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal de schotel uit de oven en besprenkel met de olijfolie met basilicum en de balsamicoazijn. Meng er de prinsessenbonen en de blaadjes basilicum onder.

  16. Afwerking:
  17. Snij de kalfsrolletjes in schuine plakjes en serveer met de krieltjessalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en snipper de helft fijn.

  4. Snij de tomaten in 8 partjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Rasp de pecorino.

  7. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Kook de krielaardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Kruid de kalfsescalopes met zwarte peper en zout, besmeer met de tapenade en bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en de pecorino. Rol strak op en prik vast met een tandenstoker.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de kalfsrolletjes mooi goudbruin aan alle kanten. Overgiet met de kalfsfond en laat ± 15 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  14. Bestrijk een grote ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en verdeel er de krielaardappelen en de tomaten over. Bestrooi met het fijngesnipperde knoflook. Meng alles goed en kruid met zwarte peper en fleur de sel. Zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven.

  15. Haal de schotel uit de oven en besprenkel met de olijfolie met basilicum en de balsamicoazijn. Meng er de prinsessenbonen en de blaadjes basilicum onder.

  16. Afwerking:
  17. Snij de kalfsrolletjes in schuine plakjes en serveer met de krieltjessalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 39 g
Eiwit 33.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac rood

Bekijk het recept digitaal