- Bewaar

- Bewaar
Italiaanse kalfsrolletjes met tapenade en krieltjessalade
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac rood
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en snipper de helft fijn.
-
Snij de tomaten in 8 partjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de pecorino.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de krielaardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kruid de kalfsescalopes met zwarte peper en zout, besmeer met de tapenade en bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en de pecorino. Rol strak op en prik vast met een tandenstoker.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de kalfsrolletjes mooi goudbruin aan alle kanten. Overgiet met de kalfsfond en laat ± 15 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Bestrijk een grote ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en verdeel er de krielaardappelen en de tomaten over. Bestrooi met het fijngesnipperde knoflook. Meng alles goed en kruid met zwarte peper en fleur de sel. Zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de schotel uit de oven en besprenkel met de olijfolie met basilicum en de balsamicoazijn. Meng er de prinsessenbonen en de blaadjes basilicum onder.
-
Afwerking:
-
Snij de kalfsrolletjes in schuine plakjes en serveer met de krieltjessalade.
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac rood
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en snipper de helft fijn.
-
Snij de tomaten in 8 partjes.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rasp de pecorino.
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Kook de krielaardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af.
-
Kruid de kalfsescalopes met zwarte peper en zout, besmeer met de tapenade en bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en de pecorino. Rol strak op en prik vast met een tandenstoker.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie en de boter in een braadpan en bak de kalfsrolletjes mooi goudbruin aan alle kanten. Overgiet met de kalfsfond en laat ± 15 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
-
Bestrijk een grote ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en verdeel er de krielaardappelen en de tomaten over. Bestrooi met het fijngesnipperde knoflook. Meng alles goed en kruid met zwarte peper en fleur de sel. Zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de schotel uit de oven en besprenkel met de olijfolie met basilicum en de balsamicoazijn. Meng er de prinsessenbonen en de blaadjes basilicum onder.
-
Afwerking:
-
Snij de kalfsrolletjes in schuine plakjes en serveer met de krieltjessalade.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Omer Sterk blond bier Wijn Le Sablou A.O.P. Bergerac rood