Italiaanse mini-croques
Italiaanse mini-croques

Italiaanse mini-croques

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 152 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 7.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de tomaten en de mozzarella in schijfjes.

  3. Snij de korsten van het toastbrood en besmeer de sneden met een dun laagje pesto. Snij elk sneetje in 4 vierkanten.

  4. Beleg 12 vierkanten telkens met een schijfje tomaat en een schijfje mozzarella. Kruid met zwarte peper en zout. Leg er de andere vierkanten op.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de mini-croques goudbruin tot de kaas lichtjes gesmolten is.

  6. Leg een blaadje basilicum op elke minicroque en steek vast met een prikkertje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de tomaten en de mozzarella in schijfjes.

  3. Snij de korsten van het toastbrood en besmeer de sneden met een dun laagje pesto. Snij elk sneetje in 4 vierkanten.

  4. Beleg 12 vierkanten telkens met een schijfje tomaat en een schijfje mozzarella. Kruid met zwarte peper en zout. Leg er de andere vierkanten op.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de mini-croques goudbruin tot de kaas lichtjes gesmolten is.

  6. Leg een blaadje basilicum op elke minicroque en steek vast met een prikkertje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 152 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 7.2 g

Bekijk het recept digitaal