- Bewaar

- Bewaar
Italiaanse ovenpasta met kip
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn EviDanse Merlot-Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Snij de tomaat in dunne plakjes.
-
Snij de mozzarella in plakken.
-
Snipper het basilicum fijn. Hou enkele blaadjes opzij.
-
Bereiding:
-
Kook de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Kook ondertussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de reepjes paprika toe en stoof 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 min. mee bakken. Voeg de tomatenstukjes en de balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min. afgedekt sudderen op een matig vuur.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de spirelli met 3/4 van de tomatensaus en de linzen en roer er het fijngesnipperde basilicum onder.
-
Doe de pastamengeling in een ovenschaal en leg er de kippenhaasjes bovenop. Verdeel er de rest van de tomatensaus over en bedek afwisselend met plakjes tomaat en mozzarella. Kruid met peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden en werk af met enkele blaadjes basilicum.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn EviDanse Merlot-Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.
-
Snij de tomaat in dunne plakjes.
-
Snij de mozzarella in plakken.
-
Snipper het basilicum fijn. Hou enkele blaadjes opzij.
-
Bereiding:
-
Kook de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Kook ondertussen de spirelli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de reepjes paprika toe en stoof 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 min. mee bakken. Voeg de tomatenstukjes en de balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min. afgedekt sudderen op een matig vuur.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Meng de spirelli met 3/4 van de tomatensaus en de linzen en roer er het fijngesnipperde basilicum onder.
-
Doe de pastamengeling in een ovenschaal en leg er de kippenhaasjes bovenop. Verdeel er de rest van de tomatensaus over en bedek afwisselend met plakjes tomaat en mozzarella. Kruid met peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden en werk af met enkele blaadjes basilicum.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn EviDanse Merlot-Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc