Italiaanse soep met ansjovis en tonijn
Italiaanse soep met ansjovis en tonijn

Italiaanse soep met ansjovis en tonijn

30 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 27.6 g
Eiwit 49.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de pasta beetgaar in 1 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Spoel met koud water.

  3. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud water.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 seconden in heet water dompelt). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de courgette in blokjes.

  6. Snipper de teentjes knoflook en de ui fijn.

  7. Hak de rucola grof.

  8. Rasp de parmezaan in schilfers.

  9. Bereiding:
  10. Roerbak de fijngesnipperde ui en de knoflook samen met de ansjovisfilets 1 min. in olijfolie (gebruik de olie uit de verpakking van de ansjovis).

  11. Voeg de tomatenblokjes, het blokje groentebouillon, 1 koffiel. suiker, 1 koffiel. tomatenpuree, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. basilicum, 1 koffiel. tijm en 1 L water toe. Dek af, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen. Mix de soep.

  12. Voeg de diepgevroren broccolimix en de tonijnsteaks toe en laat 4 min. koken op een zacht vuur. Haal de steaks er even uit, snij ze in stukken en doe ze terug in de soep.

  13. Voeg de uitgelekte bonen en de courgetteblokjes toe en laat 3 min. zachtjes koken. Kruid met peper en zout.

  14. Voeg de ontpitte zwarte olijven en de pasta toe. Giet de soep in borden en werk af met een lepeltje mascarpone, de grofgehakte rucola en de parmezaanschilfers.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de pasta beetgaar in 1 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Spoel met koud water.

  3. Spoel de witte bonen in een zeef onder koud water.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 seconden in heet water dompelt). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de courgette in blokjes.

  6. Snipper de teentjes knoflook en de ui fijn.

  7. Hak de rucola grof.

  8. Rasp de parmezaan in schilfers.

  9. Bereiding:
  10. Roerbak de fijngesnipperde ui en de knoflook samen met de ansjovisfilets 1 min. in olijfolie (gebruik de olie uit de verpakking van de ansjovis).

  11. Voeg de tomatenblokjes, het blokje groentebouillon, 1 koffiel. suiker, 1 koffiel. tomatenpuree, 1 koffiel. oregano, 1 koffiel. basilicum, 1 koffiel. tijm en 1 L water toe. Dek af, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen. Mix de soep.

  12. Voeg de diepgevroren broccolimix en de tonijnsteaks toe en laat 4 min. koken op een zacht vuur. Haal de steaks er even uit, snij ze in stukken en doe ze terug in de soep.

  13. Voeg de uitgelekte bonen en de courgetteblokjes toe en laat 3 min. zachtjes koken. Kruid met peper en zout.

  14. Voeg de ontpitte zwarte olijven en de pasta toe. Giet de soep in borden en werk af met een lepeltje mascarpone, de grofgehakte rucola en de parmezaanschilfers.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 494 kcal
Vet 20 g
Koolhydraat 27.6 g
Eiwit 49.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Inycon, Chardonnay I.G.T. Bianco di Sicilia Italië Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Italië

Bekijk het recept digitaal